Sauvoon esitetään toimintaterapeutin toimea

0

Sauvon sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että nykyinen askarteluohjaajan toimi muutetaan toimintaterapeutin toimeksi nykyisen askarteluohjaajan jäädessä eläkkeelle elokuun alussa.
Askarteluohjaaja on työskennellyt Sauvon palvelukeskuksessa ikääntyneiden päivätoiminnassa. Sosiaali- ja terveyslautakunnan esittää, että päivätoimintaa tullaan kehittämään vanhusten toimintakykyä edistävään suuntaan ja tähän palkataan toimintaterapeutti.
Sauvossa toimintaterapeutti arvioisi ennen kaikkea kotona asuvien asiakkaiden toimintakykyä sekä apuvälineiden tarvetta. Hän myös kehittäisi toimintatapoja, joilla tuetaan kotona selviytymistä.
Sauvossa palvelukeskukseen on harvakseltaan ostettu toimintaterapeutin palveluja lähinnä neurologisessa kuntoutuksessa oleville asiakkaille, tämä ostopalvelu korvattaisiin nyt omalla toiminnalla.