Paimion putkirikot korjattu

0

Putkirikot on saatu korjattua Paimiossa ja vedentulon pitäisi palautua normaaliksi näillä hetkillä kaikkialla Paimiossa. Kolme eri putkirikkoa aiheutti vedenjakeluun laajoja katkoksia Paimiossa eilen ja tänään mm. Moision, Jokelan ja Oinilan alueilla. Pisimmillään osassa alueen talouksia ja Jokelan koulussa ja lukiolla oltiin ilman vettä pitkälti toista vuorokautta.

Paimion Vesihuoltoyhtiön toimitusjohtaja Markku Kylén kertoo, että putkirikot saatiin korjattua kello yhdentoista aikaan keskiviikkona. Korjaustöitä tehtiin Sähköyhtiöntien ja jokirannan välisellä alueella Eltelin varikon takana koko viime yö.

– Alunperin jokirannan penkassa ollut vanha venttiili rikkoutui, se saatiin korjattua ja kesti pari tuntia kun vesi oli päällä, ja sitten rikkoutui toinen venttiili siitä läheltä. Paikka oli jokipenkassa ja hankala, yöllä yhden aikaan saatiin kaivuri paikalle, että päästiin kiinni. Sitten kävi vielä niin, että kun venttiilit saatiin kiinni, ja paine päälle, itse putki lähti irti. Aamullakin oli vielä joku uusi rikko, kertoo Kylén, jonka omakin yö meni korjaustöitä valvoessa ja järjestellessä.

Hän toteaa, että tällaisten putkirikkojen ennakoiminen on mahdotonta, varsinkin kun joenpenkka on haasteellista maaperää.

Sosiaalisessa mediassa ja yhteydenotoissa vesipulan ärsyttämät kaupunkilaiset tuskailivat korjausten hitautta. Joku ehti ihmetellä, miksei vesikatkoksesta ilmoitettu etukäteen.

-Ei meillä ole kristallipalloa ja tällaisia ennakoimattomia putkirikkoja sattuu Paimiossa 3-4 kertaa vuodessa. Se on lopultakin aika vähän ottaen huomioon, että verkostoa on yhteensä 220 kilometriä, vastaa Kylén.