Liitto suomii Esperin toimintaa Jokilaaksossa

0

Esperi Hoivakoti Jokilaakson henkilöstön riittämättömyydestä on otettu yhteyttä Valviran lisäksi Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPeriin. Asiaa hoitava liiton kehittämisyksikön asiantuntija Elina Kiuru kertoo saaneensa yhteydenottoja Jokilaaksossa työskenteleviltä.

Yrityskaupan myötä on tullut uusia toimintamalleja, jotka työntekijät ovat kertoneet kokevansa kyseenalaisina ja epäeettisinä.

– Henkilöstömitoituksessa ei ole otettu huomioon, että hoitotyöntekijät hoitavat myös keittiötyöt ja pyykkihuollon. Työntekijöiden mukaan varsinkin keittiötöihin menee kohtuuttomasti asukkaille tarkoitettua aikaa. Ennen yrityskauppaa keittiötä hoiti siihen palkattu työntekijä, Kiuru kertoo.

Esperi ja Paimion sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen ovat ihmeissään kritiikistä.

– Valvira on luvassaan ja hoitomitoituksessa huomioinut tukitoimet, kuten keittiötyön ja pyykkihuollon, Esperin Länsi-Suomen aluejohtaja Kimmo Karvonen kertoo.

Liiton mukaan työntekijät ovat yrittäneet keskustella työnantajan kanssa, mutta huolta ja kuormittumista ei ole otettu vakavasti. Esperi on tästä eri mieltä.

– Negatiivista palautetta ei tullut meille sisäistä kautta, vaan yhtäkkiä asia tuli meille vastaan lehdistöstä ja Valviraan tehtiin nimetön soitto, Karvonen kommentoi. Lue lisää 3.10.2017 lehdestä