Yösyöttö-elokuvan voi katsoa Paimiossa, mutta ei Turun Kinopalatsissa

0

Yösyöttö-elokuvan pääosassa on Petteri Summanen. Kuva: Nordisk Film.

Perjantaina ensi-iltaan tulevaa Yösyöttö-elokuvaa ei nähdä Turun Kinopalatsissa, mutta sen sijaan elokuvan pääsee katsomaan pienemmissä kaupungeissa, kuten Paimiossa.
Turussa elokuvateatteria pyörittävä Finnkino ja Yösyöttö-elokuvan levittäjä Nordisk Film eivät ole päässeet sopimukseen elokuvan esittämisestä. Paimiossa ja Salossa elokuvateattereita pyörittävä Jari Mäkilä on sen sijaan esityssopimuksen tehnyt.

Finnkinon ja Nordisk Filmin sopimusriidasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Finnkino ei näillä näkymin näytä elokuvaa millään paikkakunnalla. Se tarkoittaa elokuvan tekijöille isoja taloudellisia menetyksiä, koska Finnkinon elokuvateatterit sijaitsevat isoissa kaupungeissa.

 

Perjantaina keskipäivällä Storyhill-niminen elokuvalan yritys tiedotti esittävänsä elokuvaa myös Turussa. Elokuvalle on varattu tilat tapahtumakeskus Logomosta, jonka yhdessä salissa komediaa esitetään tulevan viikonlopun ajan.

Storyhill näyttää elokuvaa myös Helsingissä useissa eri paikoissa. Esimerkiksi Savoy-teatteri muuttuu elokuvanäyttämöksi esitysriidan seurauksena.

 

Jari Mäkilä kertoo neuvotteluprosessin elokuvan esittämisestä sujuneen normaalisti.

– Filmivuokrat ovat kovia, ja ne ovat olleet nousussa. Ei tämä kuitenkaan mikään ylikallis elokuva ole, Mäkilä muotoilee.

Hän ei halua kertoa tarkemmin elokuvateatterin ja elokuvaa levittävän yhtiön neuvotteluista, mutta sanoo niiden kulkevan normaalin kauppatavaran tavoin.

– Elokuvayhtiö omistaa kauppatavaran, ja elokuvateatteri miettii haluaako ostaa sen vai ei. Ei hintaneuvottelu mikään sanelumenettely ole, mutta ei pienen yhtiön neuvotteluvarakaan kovin iso ole.

Mäkilä muistuttaa, että samalla ajatuksella elokuvateatteri määrittää jokaisella elokuvalle lippuhinnan.

– Jos kyseessä on kallis elokuva, se näkyy myös lippujen hinnoissa.

 

Yösyöttö tulee ensi-iltaan Paimiossa perjantaina. Mäkilä odottaa elokuvan löytävän hyvin katsojia.

Mäkilä ei odota yleisöryntäystä Paimioon, vaikka Turussa Yösyöttö-elokuvaa ei ole nähtävissä.

– Kyllähän yleisö aika heikosti siirtyy isosta kaupungista pienempää. Turkulaiset ovat eirttäin tervetulleita Paimioon ja Saloon. Paimioon on Turusta lyhyt matka, mutta toisaalta julkisilla pääsee Saloon helpommin.

 

Yösyöttö-elokuvan voi katsoa Paimion ja Salon lisäksi esimerkiksi Kaarinan, Loimaan, Someron ja Uudenkaupungin elokuvateattereissa. 

 

 

Yösyöttö
  • Yösyöttö on komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin.
  • Elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö.
  • Sen pääosassa on Petteri Summanen.
  • Elokuvan on tuottanut Solar Films.
  • Elokuva perustuu Eve Hietamiehen romaaniin.

 

Juttua on päivitetty 6.10. kello 13:15, kun Storyhill ilmoitti esittävänsä elokuvaa Turun Logomossa.