Hiihtosesonki käynnissä Paipissa

0

Finnfoam Paippi elää keskellä talven sesonkia. Hiihtäjiä käy hiihtoputkella päivittäin 200–300 henkeä. Etenkin joulun välipäivät olivat otollista aikaa talviurheilun harrastamiselle, kun ulkona riitti märkää ja pimeää säätä. Varsinainen hiihtosesonki alkoi marraskuun lopussa ja jatkuu tammikuun puoliväliin asti.
– Joulun aikaan ja sen jälkeen on kiireisintä, kun ihmisillä on vapaata. Perheen kanssa on kiva tulla tänne, kun uloskaan ei pääse hiihtämään, Paipin työntekijä Kalle Perkonoja kertoo.
Hiihtokausi alkaa Perkonojan mukaan putkessa syyskuussa ja päättyy pääsiäisen aikaan. Kesäisin Paippia käytetään kulkukortin varassa.
– Kesäisinkin täällä käydään päivittäin. Juhannusaatto on itse asiassa yksi kesän suosituin hiihtopäivä, hän kertoo.
Hiihtäjiä saapuu Paimioon etenkin Turun ja Salon seudulta ja toisinaan Helsingistä saakka.
Paipin lumi ajetaan normaalisti kahdesti viikossa. Käynnissä olevan sesongin aikaan työ tehdään joka ilta. Lumi itsessään on vaihdettu putkeen edellisen kerran 10. helmikuuta viime vuonna. Tällä hetkellä tunnelma on odottava pakkasen suhteen. Lumen puutteen takia putkeen ajettiin pakkoratkaisuna jopa pienen matkan verran luonnonlunta kovan kulutuksen vuoksi.
– Kun putkessa hiihtää jopa 300 henkeä päivässä ja jokainen heistä hiihtää kymmenen kierrosta, tulee päivässä putkeen 3000 hiihtokierrosta. Latu on näin ollen lujilla, Paipin työntekijä Juha Juhanoja muistuttaa.
Suksihionnasta löytyy väliaikaista helpotusta luistoon. Varsinainen ratkaisu on kuitenkin seuraava pakkanen.
– Lumitykki on jatkuvassa valmiudessa, eikä vie montaa minuuttia, kun saadaan lunta tulemaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että myös pakkasissa on eroja. Seitsemän pakkasastetta ei tarjoa läheskään niin hyvää lunta kuin yhdeksän astetta, Kalle Perkonoja kertoo.

Lue lisää 5.1.2018 lehdestä