Paimiossa asuntojen hinnat pysyvät paikoillaan lähivuosina, ennakoi kiinteistönvälitysketju

0

Paimiossa asuntojen hinnat eivät juuri muutu lähivuosina, ennakoi kiinteistönvälitysketju Kiinteistömaailma. Kiinteistömaailman uuteen ennustemalliin pohjautuvan selvityksen mukaan hinnat laskevat Paimiossa hienoisesti, eli 0,5 prosenttia seuraavina vuosina. Ennusteessa tämä kuuluu tasaisen hintakehityksen ryhmään, jossa on suurin osa Suomen kunnista. 

Sauvossa kehityksen ennakoidaan olevan samanlaista. Kaarinassa asuntojen hintojen odotetaan nousevan 0,2 prosenttia vuodessa lähivuosien aikana. 

 

Kiinteistömaailman ennustemallin mukaan hinnat ovat laskussa 70 kunnassa. Isoimpien laskijoiden joukkoon kuuluvat Salo (–2,9 prosenttia vuodessa) ja Parainen (–2 prosenttia). 

– Suomesta löytyy 70 kuntaa, joissa asuntojen hintakehitys on lähivuosina laskeva. Niissä asuu tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa suomalaista. Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä palveluiden ja työpaikkojen eteen alueellisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen pohtii tiedotteessa.

 

Turku kuuluu Suomen kaupunkeihin, joissa asuntojen hinnat nousevat vauhdikkaimmin lähivuosina. Turussa hinnat nousevat 1,5 prosenttia vuodessa. Eniten hintojen ennakoidaan nousevan Helsingissä, jossa hintojen nousu on 3 prosenttia vuodessa, kertoo Kiinteistömaailma. 

Nousevia kuntia on yhteensä 32 kappaletta. Näissä asuu 1,92 miljoonaa suomalaista eli 36 prosenttia väestöstä. 

 

Kiinteistömaailman mukaan ennusteessa on otettu huomioon tärkeimmät asuntomarkkinoiden trendit, asuntoilmoittelu Etuovi.com:issa, kiinteistönvälittäjien tekemät asuntokaupat, asuntojen myyntiaikojen kehitys, uudisrakentaminen, kuluttajaluottamus, kuntien avainluvut sekä kansantalouden indikaattorit. 

 

Lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa asuntojen arvon kehitys on tasainen tai kasvusuuntainen, käy ilmi Kiinteistömaailman ennusteesta. Tähän ryhmään kuuluvat myös Paimio ja Sauvo. 

Kehityksen taustalla on Kiinteistömaailman mukaan kiihtyvä kaupungistuminen, joka jakaa kunnat entistä selvemmin kasvajiin ja laskijoihin. Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja Seinäjoki toimivat alueidensa moottoreina ja muuttoliikkeen imureina.