Nuorisotila pyörien päälle?

0

Kaarinan nuorisopalvelut haluaisi pysyvästi käyttöönsä tila-auton, jota käytettäisiin kesäisin kiertävänä nuorisotilana. Autolla mentäisiin paikkoihin, joissa nuoriso ulkoilee, ja nuoret saisivat käyttöönsä pelivälineitä ja musiikkikalustoa. Auto sisustettaisiin sisältä oleskelutilaksi, jossa voisi esimerkiksi pelata videopelejä.
Piikkiössä kokeiltiin viime kesänä liikkuvaa pop up -nuorisotilaa, ja se sai nuorilta hyvän vastaanoton. Kaarinan nuorisotilat eivät ole olleet auki kesäisin, joten toiminta olisi tervetullutta kantakaupunkiinkin.
Vapaa-ajan lautakunta myönsi tammikuussa luvan auton hankintaan. Rahoituskin oli jo valmiina: noin 15 000 euron arvoinen auto aiottiin maksaa perintövaroilla, joka on valtionkonttorin päätöksellä osoitettu Kaarinan kaupungille.
Kaupunginjohtaja Harri Virta käytti kuitenkin asiassa otto-oikeutta ja päätti vielä kierrättää hankintapäätöksen kaupunginhallituksen kautta sekä tehdä autoselvityksen kaupungin käytössä jo olevista autoista.