Paimio on turvallinen, perheelle hyvä asuinkunta

0

Paimio on rauhallinen, turvallinen ja perheystävällinen. Korkeimman yksittäisen yleisarvosanan (4,33) kaupungin strategiakyselyssä sai väite, jonka mukaan Paimiossa on tilaa asua. Lähelle tätä nousi myös väite Paimio on turvallinen elinympäristö kaiken ikäisille ja Paimio on lapsiperheille hyvä paikka asua ja elää. Kaikkien osalta yleisarvosana oli selvästi yli neljä, ja vastausten määrä joko hieman yli tai alle 800. Kaikkiaan Paimion kaupunki sai strategiatyönsä tueksi teetetyssä nettikyselyssä 860 vastausta.
Perheelle Paras Paimio -mielikuva vankistuu, kun silmäilee strategiakyselyn niitä kohtia, jotka mittaavat kaupunkilaisten tyytyväisyyttä palveluihin. Koulut ja varhaiskasvatus saivat käytännössä lähes täydet neljä tähteä viidestä, eivätkä kovin paljon tästä jääneet lasten liikuntapalvelut, yleiset liikuntapalvelut, lukio, kirjasto- ja kulttuuripalvelut ja esimerkiksi musiikki- ja kansalaisopistot. Toki kyselyssä nämä kaikki saivat eri määriä arvioita, ja arvosanakeskiarvo on annettu vain annettujen arvioiden perusteella.
Kyselyn tulosten perusteella kaupunkilaisten kokonaismielikuva Paimiosta oli myönteinen tai melko myönteinen. Yli kolme neljäsosaa vastaajista oli tyytyväisiä. Vastaajista kaksi ilmoitti mielikuvansa olevan kielteinen ja 22 melko kielteinen. Puolentoistasataa vastaajaa valitsi neutraalin kannan, mikä on sinänsä huomioitava ilmiö. Toki parannettavaakin osoitettiin.

Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa mitataan asiakastyytyväisyyttä nykyisin ajantasaisesti. Mittariin painoi oman arvionsa viime maanantaina Nina Ahvenlampi-Sundell.

Lue lisää 2.2.2018 lehdestä