Paimiolainen Ville Haahti huolsi suksia olympialaisissa

0

Paimiolainen Ville Haahti vastaa WhatsApp-soittoon Pyeongchangin olympialaisten kisapaikan tuntumassa tiistaina, kun kello Suomessa on hiukan vaille neljä iltapäivällä. Etelä-Koreassa kello on yksitoista illalla, ja päivän kisa on hiljattain päättynyt. Yhdistetyn toisessa henkilökohtaisessa kisassa Suomen joukkueen Eero Hirvonen sijoittui kuudenneksi.
– Täällä kopilla sitä ollaan, päivän kisa on juuri päättynyt ja hyvät on fiilikset, kommentoi Haahti, joka työskentelee näissä olympiakisoissa yhdistetyn suksien huoltoryhmässä kuuden muun kanssa.
Pyeongchangin sääolosuhteet ovat olleet todella haasteelliset ja hiihtolajeissa se todella tiedetään.
– Alkuun oli kovat pakkaset, sitten lauhtumisen myötä ladusta alkoi irrota likaa. Kun täällä ei oikein muualla ole lunta niin tuuli pyörittää hiekkaa laduille, kertoo Ville.
Tiistaina yhdistetyn hiihtoosuus alkoi iltakymmenen aikaan ja pakkasta oli viitisen astetta. Päivällä oltiin oltu selkeästi plussan puolella.
– Puitteet on muutenkin hienot, mutta onhan täällä kovasti erilaista. Kaloja kuivatellaan telineissä kadunvarsilla. Luokkaerot näkyy, väki asuu hyvin vaatimattomasti, ja mehän ei nähdä kuin tätä lähialuetta.

Ville Haahti ja työympäristö suksihuoltopisteessä olympiakisakeskuksen tuntumassa.

 

Lue lisää 23.2.2918 lehdestä