Samuel Rauhala Paimion lukiosta Talousguru-finaaliin

0

Lukiolaisten Talousguru-kisan finalistit on valittu. 12 finalistin joukoss aon myös Samuel Rauhala Paimion lukiosta.

Talousgurun titteli ratkaistaan kaksipäiväisessä finaalissa 1.-2.3. Helsingissä.

Kisaan ilmoittautui mukaan 122 koulua, joissa osallistuneiden oppilaiden määrä vaihteli yhden ja reilun kolmenkymmenen välillä. Yhteensä alkukilpailuun osallistui noin 1 100 lukiolaista.

Finaaliin valitut:

 • Henttonen Niklas       Gymnasiet Lärkan
 • Inola Inkki                   Laukaan lukio
 • Jaakkonen Iiro           Tampereen lyseon lukio
 • Mishin Alex                Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio
 • Pistemaa Konsta        Kuopion Klassillinen lukio
 • Rauhala Samuel         Paimion lukio
 • Rikkinen Reko            Lahden yhteiskoulu
 • Suominen Kristian     Kauniaisten lukio
 • Syvälahti Onni            Puolalanmäen lukio
 • Tikanoja Eemu            Töölön yhteiskoulu
 • Tuomikoski Tuukka    Kastellin lukio
 • Tuovinen Väinö           Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
 • Vanhala Mikko             Kyrönmaan lukio
 • Väätäjä Santeri            Kerttulin lukio

 

Alkukilpailu pidettiin samaan aikaan kaikissa lukioissa eri puolilla Suomea. Finaaliin päässeille ja siellä menestyneille on tarjolla palkinnoksi opiskelupaikkoja lukuisissa Suomen korkeakouluissa. Opiskelupaikkoja tarjoavat Aalto-yliopisto, Hanken-kauppakorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto.

 

Tänä vuonna alkukilpailun kysymyksissä oli tehtäviä liittyen maksamisen muutoksesta sekä suomalaisten velkaantumisen ja varallisuuden kertymisestä. Yhdistelytehtävässä piti erottaa talouskehitystä kuvaavien käyrien perusteella maita toisistaan.

Kaksipäiväisessä finaalissa on sekä kirjallinen että suullinen osuus. Suullisessa osuudessa kilpailijat väittelevät toisiaan vastaan ja puolustavat kantoja, joiden takana eivät välttämättä itse seiso. Tarkoitus on mitata argumentaatiotaitoja.

Talousgurun tehtäviä voit katsella täältä.

Finaalitapahtumassa palkitaan myös tämän vuoden #Tubetatonni-kisan voittaja. #Tubetatonni on videokilpailu kaikille yli 15-vuotiaille nuorille, jotka voivat kertoa videolla omista mokistaan, opeistaan ja kokemuksistaan rahankäyttöön liittyen.

Talousguru-kisan järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Yhteistyössä ovat mukana myös Taloustoimittajien yhdistys ja Suomen Lukiolaisten Liitto.