Festarit Paimion Jokipuistoon

0

Viime kesänä ensimmäisen kerran järjestetty Jokipuiston tapahtuma saa jatkoa.
– Tänä vuonna Paimion kaupungilla ei ollut resursseja järjestää Jokipuiston tapahtumaa, joten se järjesti suunnittelukilpailun paikallisesta kesätapahtumasta, joka ei ollut sidottu tiettyyn paikkaan. Muiden ehdokkaiden joukossa me jätimme kaupungille kaksi erilaista suunnitelmaa, joista kaupunki lopulta valitsi toisen, Varsinais-Suomen tapahtumapalveluiden toimitusjohtaja Toni Pyökäri kertoo.
Jokipuiston tapahtuma alkaa kello 11. Markkina ja -ruokakojut levittäytyvät alueelle ja erilaisille esityksille on varattu aikaa. Yhdistykset pääsevät esittelemään toimintaansa ilmaiseksi.
– Tulevana maanantaina kello 19 onkin Paimion kaupungintalolle kutsuttu paimiolaisia yhdistyksiä kertomaan ajatuksistaan tapahtumaa kohtaan. Kuka tahansa toimija, joka haluaa tuottaa sisältöä päivään, voi tulla mukaan. Paimiolaiset kuitenkin loppupeleissä tekevät tätä tapahtumaa paimiolaisille, Toni Pyökäri summaa.
Päivätapahtuma huomioi etenkin lapsiperheet, kun esiintymään saapuu Katti Matikainen.
Kello 16 koittaessa alkaa päivätapahtuma vähitellen kääntyä festivaalien suuntaan. Illan esiintyjät ovat Toni Pyökärin mukaan valtakunnallisesti tunnettuja artisteja.
– Kaikki nimet eivät ole vielä vahvistuneet tai julkista tietoa. Kuitenkin luvassa on yksi esiintyjä nuorempaan ja yksi kypsempään makuun. Näiden lisäksi iltaan mahtuu muitakin paikallisia ja pienempiä esiintyjiä. Samana päivämääränä järjestetään Iskelmäfestarit ja Provinssirock. Näin ollen osa haluamistamme artisteista oli jo buukattu, mutta meille jäi silti hyviä nimiä, Pyökäri lupaa.
Festarialue on maksullista ja rajataan sekä anniskelupuoleen että ikärajattomaan alueesen. Siksi myös alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita iltatapahtumaan, joka päättyy yöllä kello yksi.
Esiintymislava tullaan sijoittamaan Jokipuistossa olevalle parkkipaikalle joelle päin suunnattuna, jotta lähialueen asukkaat eivät kokisi äänihaittoja. Tapahtumaan kuljetaan perinteistä Jokipuistoon vievää tietä pitkin ja toinen suunta suljetaan huoltoreitiksi. Parkkialue sijoitetaan ylös lähelle Villen kuntokeidasta.
– Koko alue tullaan aitaamaan. Päivällä tapahtumassa voi liikkua vapaasti ja illalla väliin asetetaan aita, joka sulkee esiintymislavan markkina-alueesta. Osa myyjistä saattaa olla myymässä tuotteitaan vain päivällä, mutta osa voi olla paikalla yöhön asti tuotteesta riippuen.

Lue lisää 13.4.2018 lehdestä