Hävikkiruoan jako laajeni Piikkiöön

0

Suomen Punaisen Ristin Kaarinan-Piikkiön osaston järjestämä hävikkiruokajako käynnistyi tiistaina ensimmäistä kertaa Piikkiön yhtenäiskoululla. Kyseessä on nyt neljäs kohde Kaarinassa, joka jakaa lounaasta ylijäänyttä
Suomen tasolla ainutlaatuinen idea hävikkiruoan jakamisesta käynnistyi Kaarinan kaupunginvaltuuston aloitteesta. SPR pyydettiin järjestämään kyseistä toimintaa ja vähitellen yhä useampia jakopisteitä syntyi innokkaiden vapaaehtoisten ansiosta. Piikkiön yhtenäiskoulun ruokajakoa kokeillaan kuusi viikkoa, jonka jälkeen tarkastellaan sen jatkoa tarpeen mukaan. Toistaiseksi Piikkiöön auttamaan on ilmoittautunut jo 11 vapaaehtoista.

Hävikkiruokaa hakevat tulevat monenlaisista taustoista.
– On apua tarvitsevia, yksinäisiä ihmisiä, poikamiehiä, perheen äitejä ja eläkeläisiä. Kaikilla on taustalla erilaiset tarpeet, SPR Kaarinan-Piikkiön osaston puheenjohtaja Marja-Helena Salmio kertoo.
Ruokajako on Piikkiössä arkisin aina kello 12.30-13. Paikalle tulevat saavat jonotusnumerot saapumisjärjestyksessä. Tiistaina hävikkiruoaksi oli jäänyt jauheliha- ja kalakeittoa, tuorekurkkua sekä maitoa. Yhtenäiskoululle saapui ensimmäisellä kerralla vain kolme ruoan hakijaa. Loput ruoasta kuitenkin pakattiin rasioihin ja vapaaehtoiset kertoivat vievänsä ne lähellään asuville vanhuksille.

Ruokajaon alkamista Piikkiöön oli jo odotettu koulun keittiön puolesta.
– On hieno asia, että se vähä mitä jää hyötykäytetään ja jaetaan sitä tarvitseville, ruokapalvelun esimies Esa Jokioja sanoo.
Koulun keittiössä onkin tarkkailtu ruokahävikkiä aktiivisesti.
– Olemme olleet koulun kampanjoissa mukana ja punninneet hävikkiruokaa. Yleensä sitä jää kahdesta kilosta kymmeneen. Kyllä kymmenestä kilostakin moni ihminen vielä syö, joten tämä on kyllä hieno juttu, Jokioja toteaa.

Lue lisää 6.4.2018 lehdestä