Paimion Rastilla Tiomila-menestys mielessä

0

Paimion Rasti tavoittelee terävimpiä kärkisijoja tulevan viikonlopun Tiomila-viesteissä Ruotsissa. Suunnistuksen arvostettu suurviesti tekee parin vuoden tauon jälkeen paluun ”juurilleen” suur-Tukholman liepeille, sillä tänä vuonna kisataan maineesta ja kunniasta Nynäshamnissa, 50 km Tukholmasta etelään.
Viime vuosina Paimion Rastia ovat etenkin Tiomilan kohdalla riivanneet monenlaiset ongelmat mahataudeista aina kisapäivänä saatuihin jalkavammoihin asti. Viiden naisen saati kymmenen miehen pitäminen erossa vaivoista vaihtopuomille asti on osoittautunut haastavaksi. Nyt lähtökohdat viikonloppuun ovat erinomaiset, ja ainakin pari päivää ennen H-hetkeä ykkösjoukkueiden tilanne on ongelmaton.
Naisten lauantai-iltapäiväisen kisan mielenkiintoisia pointteja ovat mm. lyhyehkö avausosuus sekä viime vuosien tapaan pitkä kolmas putkiosuus. Tulikasteen joukkueessa saavat kahdella viimeisellä osuudella seuran tuoreet nimet, Ina Westerlund sekä ankkurina Puolan maajoukkuenainen Aleksandra Hornik.
Miesten viestissä ennakkoon ratkaisevassa osassa ovat entiseen tapaan hyvät asemat neljännen osuuden ”långa nattenin” letkoissa sekä kärkituntuman pitäminen sen jälkeisillä lyhyillä osuuksilla. Miehet starttaavat lauantai-iltana vielä valoisan puolella ja ovat kärjen osalta maalissa aikaisin sunnuntaiaamuna, joten yösuunnistusosaaminen on erityisesti Tiomilassa todella tärkeässä roolissa. Joukkueen kovimmat tykit Fredric Portin – Frédéric Tranchand – Olav Lundanes vastaavat melko odotetusti kolmesta viimeisestä osuudesta.
Naisten ylsivät vuosi sitten Göteborgissa mukavasti kymmenenneksi, miehet osin vaikean yön jälkeen sijalle 14. Onnistuneilla suorituksilla näistä sijoituksista voidaan parantaa reippaastikin.
Paimion Rastilta starttaa joukkue myös lauantaina päivällä käytävään nuorten viestiin. Viime vuonna PR-junnut ylsivät upeasti kakkossijalle. Tänä vuonna kärkisijoille yltäminen on haastavaa, sillä tuosta joukkueesta yli puolet on tänä vuonna nuorten viestiin yli-ikäisiä. PR:ltä lähtee sekä naisten että miesten viestiin kaksi joukkuetta. Kussakin viestissä on starttiviivalla noin 330 joukkuetta.
Antti Veijalainen

Naisten viesti (Damkavlen) – Paimion Rasti 1
1. Inga Dambe (5,5 km)
2. Emma Silvennoinen (6,9 km)
3. Saara Norrgrann (10,9 km)
4. Ina Westerlund (7,7 km)
5. Aleksandra Hornik (8,8 km)

Miesten viesti (Tiomilakavlen) – Paimion Rasti 1
1. Daniel Stenlund (12,1 km)
2. Jesse Laukkarinen (11,5 km)
3. Mikko Huhtinen (8,1 km)
4. Bartosz Pawlak (15,3 km)
5. Lasse Suonpää (7,5 km)
6. Toni Hartvik (7,6 km)
7. Vili Niemi (9,8 km)
8. Fredric Portin (10,9 km)
9. Frédéric Tranchand (9,0 km)
10. Olav Lundanes (15,4 km)

Lue miten kilpailussa käy 4.5. 2018 lehdestä