Uusi idea: Piikkiön nuokkari yhtenäiskoulun kupeeseen

0

Piikkiön nuorisotilan siirto Pontelasta keskustaan on ollut valmisteilla jo tovin, mutta nuorten kanssa asiaa kypsytellyt koulunkäyntiohjaaja Marko Kupilainen toivoo, että keskustelu laajenisi tiloista koskemaan myös nuorison toimintaa ja sen edellytyksiä. Kupilainen teki Kaarinan kaupunginhallitukselle aloitteen, että nuorisotila siirrettäisiinkin Piikkiön yhtenäiskoululle, jonne toteutettaisiin tätä varten nuokkari-laajennusosa.

– Kesälomallakin täällä oleillaan. Jos pääsisi täällä nuokkariin sisään ja harrastamaan, eikö se olisi hyvä, kysyvät ideaa esitelleet Maisa Kytö ja Linda Tuomi.
Aloitteen taustalla on ideointi ja vilkas keskustelu yläkouluikäisten nuorten kanssa.
– Ajatus on nyt osallistua ja herättää keskustelua, sanoo aloitteen omissa nimissään jättänyt Kupilainen.
– Keskustelimme asiasta mm. mediaryhmässä ja tukioppilaiden kanssa, ja taustalla meillä oli tutkittavana myös nuorison hyvinvointikysely, kertoo Kupilainen, joka on työskennellyt nuorten parissa yhtenäiskoululla vuodesta 2011 lähtien.
Mediaryhmään kuuluvat Kytö ja Tuomi kertovat, että ideaa on pyöritelty nuorten kesken monta kertaa. Jo nykyäänkin koulu on nuorille keskeinen paikka, ja keväästä myöhään syksyyn koulun kentille tullaan muutenkin harrastamaan ja hengailemaan.
– Tämä on tuttu paikka ja täällä koulussa on valmiiksi myös erityistiloja, joissa harrastaa. Koulu alueena vetäisi nuorisotiloihin heitäkin, joita ei Pontela vedä, eikä ehkä vetäisi kirjaston yläkertakaan. Mahdollisuudet olisivat ihan toiset,he sanovat.
Nuokkarin siirto koulun tiloihin on aloitteessa ideoitu toteutettavaksi siten, että nykyisen koulurakennuksen takana oleva ”tyhjään” väliin rakennettaisiin laajennusosa. Sen ympärillä on jo nyt tiloja, joita nuokkari voisi ehkä hyödyntää.
– Koulussa on kotitalousluokkia, joissa voi tehdä ruokaa, ATK-luokka, jossa lanittaa ja käsityöluokkia, joissa harrastaa kädentaitoja. Musiikkiluokissa on monipuoliset bändikamat, sitä voisi käyttää kesällä bänditreeneihin? Yhteistyö olisi mahdollista mm. kansalaisopiston kanssa, listaa Kupilainen.

Marko Kupilainen, Maisa Kytö ja Linda Tuomi seisahtuivat paikalle, johon he haluaisivat uuden nuokkarin. Yhtenäiskoulun takana oleva ”kuollut” kulmaus kehittyisi heidän ideoittensa pohjalta viihtyisäksi nuorisotilaksi.

Lue lisää 13.4. 2018 lehdestä