Lieto keulilla, Kaarina yhdeksäs

0

Yrittäjät ovat yleisesti maassa tyytyväisempiä kotikuntansa toimintaan kuin aiemmin. Lieto oli toistamiseen oman kokoluokkansa kuntien kärjessä Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä. Kaarina oli samassa sarjassa yhdeksäs.
Elinkeinopolitiikka ja resurssit, viestintä ja tiedottaminen ja koulutus ja osaaminen saavat yrittäjiltä hyvät arviot. Kunnan hankintapolitiikkaa herättää tyytymättömyyttä.
Suomen Yrittäjät on kysynyt yrittäjien arviota kotikuntansa elinkeinopolitiikasta kahdeksan kertaa. Kaikilla osa-alueilla yrittäjien arviot ovat parantuneet edellisestä, kaksi vuotta sitten tehdystä kyselystä. Kyselyyn vastasi yli 5800 yrittäjää eri puolilta Suomea.
10 000- 50 000 asukasta sarjassa Lieto siis keulilla, sitten Ilmajoki, Lieksa ja Ylöjärvi. Lieto oli kahdeksas ja Kaarina yhdeksäs. Yli 50 000 asukkaan sarjassa ykkönen oli toistamiseen Seinäjoki, kakkonen Jyväskylä ja kolmas Joensuu. Salo oli viides ja Turku kymmenes.