HKScan aloittaa yt-neuvottelut – koskee myös Paimion teurastamoa

0

HKScan aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joilla se kertoo suunnittelevansa tuotantotoimintojensa tehostamista ja sopeuttamista Suomessa. Yhtiö pyrkii parantamaan liiketoimintansa kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Yt-neuvottelut koskevat yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijöitä Paimion lisäksi Vantaan, Forssan, Mikkelin ja Outokummun yksiköissä.

– Tavoitteenamme on lisätä huomattavasti tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta, millä haemme vahvempaa kilpailukykyä ja parempaa kannattavuutta, toteaa HKScanin tuotannosta vastaava johtaja Sami Sivuranta yhtiön tiedotteessa.

Vuoden 2017 loppupuolella käyttöönotettu Rauman yksikkö on yhteistoimintaneuvottelujen ulkopuolella.

Yhteistoimintaneuvottelut toteutetaan paikkakuntakohtaisesti, kertoo HKScan. Ne eivät koske edellä mainittujen toimipaikkojen tuotannon ja logistiikan toimihenkilötehtäviä tai ylempiä toimihenkilötehtäviä.
Työnantajan alustavan arvion mukaan suunnittelut toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enimmillään 211 työsuhteen päättämiseen sekä aiheuttaa muita työsuhteisiin ja niiden ehtoihin liittyviä muutoksia.

 

HKScanin Paimion yksikössä työskentelee 34 työntekijää. Paimion yksikkö oli pari viikkoa sitten otsikoissa, kun työntekijät aloittivat teurastamolla kolmen päivän lakon 14.6. Lakko koski tuntipalkkoja ja palkkausjärjestelmää. HKScanin mukaan lakko oli laiton.

Paimion yksikössä teurastetaan nautoja ja emakoita.