HKScan: Paimion lakko laiton

0

HKScan kertoo tiedotteessaan, että Paimion teurastamon 34 työntekijän perjantaina aloittama lakko on laiton.Työntekijät kuuluvat työrauhaa edellyttävän voimassa olevan työehtosopimuksen piiriin. Lakon perusteluksi työntekijät ovat esittäneet työnantajalle vaatimuksen tuntipalkkojen korottamisesta seitsemällä eurolla siitä huolimatta, että neuvottelut työntekijöiden ja yhtiön välillä uudesta palkkausjärjestelmästä ovat kesken.
HKScan on aiemmin kertonut käynnistäneensä toimenpiteet tappiollisen tuloksen korjaamiseksi. Yhtiö teki Suomessa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tammi-maaliskuussa 10,4 miljoonan euron tappion. Keskeinen osa tappiollisen tuloksen korjaamista on yhtiön tuotantotehokkuuden kehittäminen eri yksiköissä. HKScanin tavoitteena on rakentaa Paimioon henkilöiden suoritukseen ja osaamiseen tukeutuva, motivoiva sekä kilpailukykyä ja tuottavuutta tukeva palkkamalli.