Mihin vesijetin voi parkkeerata? Saako nuhassa saunoa?

0

Juhannusjuhlinta on alkamassa. Numerotiedotus o2o2o2 tiedotti jo aatonaatonaattona, että keskikesän juhla tuo suomalaisten eteen mitä erikoisimpia pulmia.

020202 Palveluun vuosien varrella soitetuista puheluista päätellen juhannusta viettävät suomalaiset ovat etenkin muutaman virkistävän saunaoluen jälkeen usein kummallisesti kiipelissä, ja soittavat numerotiedusteluun kysyäkseen neuvoa.
Kun mökkinaapurin kanssa syntyy sanaharkkaa, suomalainen soittaa nollakakkoseen kysyäkseen, mikä tarkalleen ottaen on laillinen uhkaus. Kun sytytysneste loppuu, kysytään, voiko grillin sytyttää kynsilakanpoistoaineella. Joskus juhannuksen juhlija sattuu niityllä kieriskellessään rojahtamaan nokkospuskaan. Silloin kysytään, mikä tehoaa parhaiten nokkosen polttamaan takapuoleen. Ja kun käy niin köpelösti, että ruohonleikkurista loppuu bensa, soittaja kaipaa tietoa siitä, mistä saisi lampaan ruohonleikkuriksi.
Varsinais-Suomessa liikutaan juhannuksenakin tyylillä, mikäli jotain on pääteltävissä puhelusta, jossa kysyttiin Turun alueelta parkkipaikkaa vesijetille. Kun juhannusheilaa ei aattoon mennessä ole löytynyt, soittaja haluaa tietää, millä Suomen tanssilavoista käyvät kauneimmat naiset.

Juhannuksena asiakkaita on askarruttanut myös se, mikä on etana englanniksi, miten herneen saa pois nenästä ja missä voi uittaa hevosia. Miltei joka juhannuksen klassikkokysymys on, tuleeko hyttynen känniin, jos se imee verta humaltuneesta ihmisestä. Ja onpa soittajaa askarruttanut sekin, montako kaljaa on six packissa.
Juhannuksena kesämökillä sattuu ja tapahtuu. Viime juhannuksena asiakas soitti Nollakakkoseen koesoiton testatakseen, toimiiko järveen pudonnut puhelin vielä. Kalaonni voi vaihtua tunnontuskiksi, ja eräs soittaja pyysi neuvoa siihen, mikä on eettisin tapa tappaa ahven. Tärkeä kysymys on myös se, saako nuhassa saunoa. Ja jos juhannuksena mökillä syntyy riitaa, soittaja saattaa tilata Nollakakkosesta taksin ajaakseen sillä Mäntyharjulta kotiin Helsinkiin. Juhannuksen jälkeen sitten useaa askarruttaa, mitä tapahtuu, jos ei menisikään loman jälkeen enää töihin.020202 Palveluun tulee kuukausittain satojatuhansia puheluja. Nollakakkosen Turun palvelukeskuksessa kymmenet asiakaspalvelijat päivystävät juhannuksenakin ympäri vuorokauden valmiina vastailemaan kiperiin kysymyksiin.
– Viime juhannuksena soittaja kysyi, monenko promillen humalassa voi vielä mennä uimaan. Puhuttiin siinä sitten tovi maalaisjärjen käytöstä ja siitä, että yksin ei saa koskaan mennä veteen. Viime juhannuksena kysyttiin myös, mitä tehdä, kun hauki oli purrut varpaaseen. Aika usein Suomen kesässä etsitään myös apua hyttysenpuremiin, kertoo asiakaspalvelija Aslak Alakurtti Nollakakkosen Turun palvelukeskuksesta.
Usein langan päässä voi olla suurempikin viihteellä oleva kaveriporukka, joka on lyönyt jostain asiasta keskenään vetoa. Nollakakkosen asiakaspalvelijan tehtävä on etsiä oikea vastaus ja ratkaista vedon voittaja.
– Kerran piti selvittää, paljonko painaa viiriäisen muna. Kun vastaus löytyy, siellä langan toisessa päässä on sitten hyvin iloinen tai hyvin pettynyt vedonlyöjä, Alakurtti toteaa.
Varsin yleinen kysymys juhannuksen tienoilla on se, mikä päivä on ja missä minä olen. Juhannuksen vietto onkin hyvä aloittaa perusasioiden, kuten ajan ja paikan kirjaamisella muistilapulle.

lähde:ePressi.com

 

Soitetaanpa 020202, että mihin voi pysäköidä tän jetin?