Päättäriporukat pysykää pinnalla ja polttelematta, hauskaa voi pitää myös siististi

0

Koulujen päätösviikonloppu on edessä ja nuoret ampaisevat ”kesälaitumille”. Paimion nuorisotoimi odottaa tulevaa viikonloppua ellei nyt jännittyneenä, niin arvelevaisin mielin.
– Heti kun lämpimät kelit alkoivat, nuoria on ollut ihan uudella tavalla liikkeellä Ankkalammella, Jokipuistossa ja pitkästä aikaa myös Hiekkahelmessä. Saa nähdä minne nyt lauantaina nuoret kokoontuvat. Muistutuksena toki, että Parkki ei ole mikään poliisiin verrattava toimija, vaan me liikumme nuorten parissa ja jos jotain sattuu, hälytämme poliisin, kertoo Mia Lemberg.
Parkkiryhmän lähtö on Wanhalta seurakuntatalolta klo 19. Kesäkuun loput parkit ovat 8.6 ja 15.6.
– Suuri osa osaa juhlia ja pitää hauskaa ilman päihteitä.
Ankkalammella ja Jokipuistossa on viime aikoina taas tehty jonkin verran ilkivaltaa, mutta kaupungin kiinteistöpäällikkö Olli Koivukangas muistuttaa, että kameravalvontaa käytetään eri kohteissa, kuten mm. urheilupuistossa. Se kannattaa nuorten ja ehkä myös heidän vanhempiensa tiedostaa, että valvonta tuottaa tietoa, jonka pohjalta vahingoille saattaa löytyä maksaja. Valvontakameraa on tutkittu viimeksi mm. Jokipuistossa, jossa kaksi tekijää oli grillikatoksen kimpussa.
Viimeisin eikä suinkaan vähäisin varoitus koskee sitä, että avotulen teko on tällä hetkellä ehdottoman kiellettyä, koska maasto on nyt todella kuivaa. Pelastuslaitos on kieltänyt avotulen tekemisen Varsinais-Suomessa kaikkialla suuren metsäpaloriskin vuoksi. Kielto koskee mm. Ankkalammella, Jokipuistossa ja Hiekkahelmessä olevia tulisijoja.

Päättärikelit ovat nyt poikkeuksellisen hienot.

Lue lisää 1.6.2018 lehdestä