Haukkuhelmi avautui vesipedoille

0

Paimion Naskarlantielle avautuneelle koirien uimapaikalle oli perjantaina kerääntynyt runsaasti väkeä seuraamaan paikan virallisia avajaisia. Tilaisuuden avasi teknisen lautakunnan puheenjohtaja Markku Määttänen.
– Kyseessä on harraste- ja lemmikkikoirien uimapaikan avajaiset. Uusi paikka poistaa paheksuvat katseet, jos niitä aiemmin on tullut, kun koiria on uitettu muualla, hän kertoo.
Uuden uimapaikan nimi oli säilynyt yllätyksenä avajaisnauhan leikkaamiseen saakka.
– Nimikilpailu poiki yli 250 ääntä. Ylivoimainen suosikki 80 prosentin äänivyöryllä oli Haukkuhelmi, Määttänen kertoo yhdyskuntainsinööri Kati Timosen leikatessa portin edessä ollutta nauhaa.
Haukkuhelmen avajaisissa nähtiin myös pienimuotoiset näytökset. Lounais-Suomen Harrastekuonot ry esitteli Tesla-koiran avustuksella vesipelastusta ja paimiolaisillekin tuttu pelastuskoira Carlos näytti muille koirille mallia, miten vedessä olosta nautitaan.
Paimion Haukkuhelmen kaltaisia paikkoja on Suomessa vain 63. Varsinais-Suomesta niitä löytyy tällä hetkellä vain kourallinen.
Saaren alueella sijaitseva uimapaikka on ollut käytössä jo kuukauden päivät. Moni on käynyt tutustumassa paikkaan koirineen jo ennen virallisia avajaisia.
Haukkuhelmi on aidattu ja sen sisältä löytyy kompostori ja lapioita. Toiveissa on, että ihmiset muistaisivat korjata lemmikkiensä jätökset alueelta. Vielä kaikki eivät ole tätä seikkaa ottaneet huomioon kuluneen kuukauden aikana.
– Moni on kehunut paikkaa. Uima-alueesta on toivottu vähän isompaa. Kaikki eivät ole vielä hoksanneet koirien jätösten keräystä, mutta nyt paikalta löytyy lapiot ja komposti. Toki paikka tuo myös kaupungille yhden lisäkohteen hoidettavaksi. Todennäköisesti täällä käydään yhdestä kolmeen kertaan viikossa vuodenajasta riippuen, puistopuutarhuri Jukka Oksa kertoo.

Lue lisää 9.7.2018 lehdestä