Joogaa, lampaita ja luontoelämyksiä – tilakierroksella Peimarissa

0

Mää ja bää kaikuu Paimion Hanhijoentiellä sijaitsevan omakotitalon pihassa. Karitsat Peppi ja Pipari kaipaavat päivittäistä tuttipulloannostaan. Pihan perällä laiduntavat isommat lampaat ja kanalassa on hiljaista, kun kukko vahtii joukkoaan. Huippuhetkiä on paimiolaisen Terhi Oinosen perustama yritys, joka tarjoaa elämyksiä lapsille
– Huippuhetkiä perustettiin puolivahingossa viisi vuotta sitten. Otimme tällöin meille ensimmäiset lampaat. Opiskelin samaan aikaan Liviassa maataloutta ja kävin green care -ohjelmapalvelut -kurssin. Suunnittelin näyttötutkinnon kotonani, tyttäreni eskariryhmän ollessa yleisönä, Oinonen kertoo.
Idea kotieläinten ja pihan hyödyntämisestä yritystoiminnassa jalostui. Pian järjestettiinkin jo ensimmäiset lasten syntymäpäivät.

Oinosten perheen neljän lapsen lisäksi pihapiirissä pyörii viisi lammasta, neljä kanaa, kukko sekä kissa ja koira. Eläinten ympärille on helppo rakentaa mukavaa tekemistä lapsille niiden hoidon ja ruokinnan puitteissa.
– Vuosi sitten syntyi ajatus päiväleireistä. Olenkin nyt järjestänyt koululaisille viikon jaksoissa niitä kesä- ja syysomilla.
Oinosten kotitalon viereisellä tontilla sijaitsee vanha mummon mökki, jonka perhe osti omakseen. Mökin sisällä järjestetään leiri- ja kerhotoimintaa ja sen pihassa joogataan.
– Olen kouluttautunut lasten joogaohjaajaksi ja järjestänyt kesäisin pihajoogaa, jonka ohessa lapset pääsevät rapsuttelemaan lampaita. Kaikilla kerroilla paikalla on ollut kymmenkunta osallistujaa. Yleensä äidit tulevat paikalle yhden tai kahden lapsensa kanssa.

Lue lisää 17.7.2018 lehdestä