Paimiossa kuvattiin Onneli ja Anneli -elokuvasarjan neljättä osaa

0

Joulukuussa ensi-iltaan tulevassa Onneli- ja Anneli- elokuvassa on näkymiä paimiolaisesta kauniista ja vihreänä kumpuilevasta jokilaakson maalaismaisemasta. Tässä maisemassa Onneli ja Anneli matkaavat elokuvassa linja-autolla Kissanmintusta Vappusniemeen, jonne Tingelstiina ja Tangelstiina lähettävät heidät pitämään huolta keksijäveljestään Vekotiituksesta.

Paimiossa kuvattiin elokuvan matkustuskohtausta perjantaina kiireisten pilvien ja kepeiden sadepisaroiden lomassa, neljältä iltapäivällä keli onneksi kirkastui. Ohjaaja Saara Cantell paljasti kaulassa olevan onnenamulentin aurinkoakin sormeilleensa, että keli vain kirkastuu.

– Täydellisesti löytyi hauskaa vaihtelevaa maisemaa, hän kommentoi kuvausten sujumista Sukselantiellä, jossa Vappusniemeen matkalla ollutta bussia käänneltiin ja ajeltiin muutaman tunnin ajan. Myöhemmin museoautoa kuvattiin myös museomaisella sillalla Vanhalla Turuntiellä.
Tekeillä oleva neljäs Onneli ja Anneli-elokuva jatkaa ohjaajansa mukaan positiivista lämmintunnelmaisten ja kesäisten lasten elokuvien sarjaa.
–Kurenniemen kirjoissa on upea maagisrealistinen tunnelma ja se yritetään tallettaa elokuvaankin, kertoi ohjaaja.

Paimiossa Hahkapyölintien varressa olevan Simo Suomisen tilalla oli kuvauspäivän tukikohta, jossa muu työryhmä kuunteli radiopuhelimista, kun apulaisohjaaja Jaakko Härkönen antoi autossa kuvausohjeita. Aika monta ”ottoa” otettiin

Maskeeraaja Minna Pilvinen (oikealla) seuraa tarkasti kuvasruudulta bussin sisältä välittyvää kuvaa, että henkilöt näyttävät siltä miltä pitää. Samaa tarkkaailee myös puvustaja.

.
Mutta miten päädyttiin paimiolaismaisemiin?
Jossain kohdassa elokuvan avustajien joukossa voi vilahtaa paimiolainen Heli Järvelä, jolle ehkä lankeaa kiitos kuvauspaikan ”löytämisestä”. Hänellä oli kontakti elokuvan tuotantoryhmään ja niin kävi, että juhannusviikon alussa järjestäjä Sini Rantanen pöllähti Hahkapyölintielle Simo Suomisen pihaan kysymään voiko kuvausryhmä rakentaa kuvausten tukikohdan tilalle yhdeksi päiväksi.
Näin sitten myös tapahtui.

Lue lisää 3.7.2018 lehdestä