Mailla saa juhlia rakettien kera mökkikauden päätöstä

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan venetsialaisten tai toiselta nimeltään mökkikauden päättäjäisten yhteydessä toteutettavista ilotulituksista ei tarvitse tehdä etukäteisilmoitusta pelastusviranomaisille. Näin on, jos käytetään yleisesti myyntiin hyväksyttyjä ilotulitteita lauantaina 25.8. iltakuuden ja puolenyön välisenä aikana ja ollaan maaseudulla tai rannalla taajamien ulkopuolella. Taajamissa ilotulitteita ei saa käyttää ilman pelastusviranomaisen lupaa.
Järjen käyttö on edelleen sallittua, eli ohessa muutama olennainen rajoitus ja varoitus. Hätäraketteja saa ampua vain oikeassa hätätilanteessa, eli venetsialaisissa käytetään vain ilotulitteita. Lisäksi ilotulittaja on vastuussa oikeasta käytöstä ja mahdollisista vahingoista. Kova tuuli tai palovaroitukset estävät aina ilotulitteiden käytön. Ilotulitteita ei saa ampua ketään päin, ampujan pitää olla aikuinen ja selvin päin.