Paimion uusi hoivakoti sai nimen Viljaska

0

– Vähän jännittää, mutta toisaalta muuttoa odottaakin. Ovathan nuo vanhat tilat töiden kannalta todella epäkäytännölliset, tuumi Päivi Kujala keskiviikkona Esperin uuden hoivakodin harjannostajaisissa Askalassa.
– Ja asukkaat odottavat muuttoa yhtä lailla. On mukava päästä uusiin tiloihin ja saada oma huone.
Kujala, joka on työskennellyt Paimion kaupungilla eri tehtävissä yli 40 vuotta, on hoivakotiyksikön päällikkö. Hänen mukaansa muutto uuteen hoivakotiin alkaa syyskuun viimeisellä viikolla.
Hoivakodissa siis vietettiin harjannostajaisia, mutta rakennustyöt olivat poikkeuksellisen pitkällä verrattuna siihen mitä normaalisti harjakaisvaiheessa. Rakennuksen luovutus tapahtuu syyskuun puolivälin aikoihin.
Esperin ja Paimion kesken solmitusta sopimuksesta on kulunut alle puolitoista vuotta siihen, että uusi hoivakoti on muuttovalmis.
– Pohjalaisittain sanottuna, onpa täällä komiaa, ihasteli harjakaisiin saapunut Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni taloa, sillä viimeksi hänen käydessään paikalla oli iso kuoppa.
Aarnio-Isohanni julkisti myös hoivakodin nimen: Viljaska. Se ideoitiin seudun viljavuuden perusteella.
Vaikka rakennusprojekti onkin edennyt ripeästi, sen alku oli Aarnio-Isohannin mukaan varsin haastava.
– Ilmassa oli paljon epäilyksiä, että haluaako Esperi tosiaan rakentaa uudet tilat, ja miksi muka? Henkilöstön puolellakin oli ymmärrettävästi hämmennystä; olivathan he aikanaan menneet töihin nimenomaan julkiselle puolelle. Uskon, että niin henkilöstö kuin asukkaat iloitsevat nyt uusista tiloista. Kiitos henkilöstölle, joka on jaksanut läpi tämän prosessin.

Lue lisää 31.8.2018 lehdestä