Tarjousten perusteella myynnissä olevan Paimion parantolan ostotarjouksia otettiin vastaan eiliseen torstaipäivään saakka. Tarjousten oli määrä olla perillä Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksessa torstaina puoleenpäivään mennessä.
– Saimme avata useita tarjouksia, kertoi yhteyspäällikkö Sanna Varjanne Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksesta Kunnallislehdelle torstaina iltapäivällä.
Varjanne ei kertonut tarjousten lukumäärää edes summittaisesti. Hän ei myöskään kommentoinut sitä, onko tarjoajina maakunnallisia vai valtakunnallisia toimijoita tai kenties molempia.
– Kyse on asiakassalaisuudesta, hän perusteli vaitonaisuuttaan.
Kesäkuussa myyntiin laitettu Paimion parantola on yksi Suomen merkittävimmistä arkkitehtuuriaarteista. Sen omistaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, joka taas on Varsinais-Suomen kuntien omistama ja rahoittama kuntayhtymä. Paimiolaisille parantola ympäristöineen on ollut erityisen tärkeä paikka vuosikymmenien ajan.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viestintäpäällikkö Esa Halsinaho ei kertonut torstaina asiasta sen enempää kuin Varjannekaan. Ohjeistuksena on kuulemma, että tiedot on pidettävä salassa, etteivät tarjoajat – oli heitä sitten kolme tai kolmekymmentä – voi ryhtyä ”taktikoimaan”.
– Asia halutaan pitää salassa päätöksentekoon asti, eli ainakin siihen saakka kun sairaanhoitopiirin kiinteistöjaosto kokoontuu, Halsinaho kertoi.
Kiinteistöjaosto kokoontuu tällä tietoa syyskuun 11. päivänä.
– Mutta saattaa olla, että kiinteistöjaosto alistaa asian sairaanhoitopiirin hallitukselle, joka kokoontuu noin viikkoa myöhemmin.
Virallisesti asiaa ei Halsinahon mukaan ole julistettu salassa pidettäväksi – ainakaan vielä – mutta koska tarjousasiakirjat ovat Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen hallussa, ei niitä koske julkisen hallinnon avoimuusperiaate.