Poliisi valvoo tipitarkkana koulujen kupeessa

0

Koulut alkavat ja koulutiet täyttyvät kaiken ikäisistä ja kokoisista lapsista. Varsinais-Suomen poliisi muistuttaa, että päävastuu koulumatkojen turvaamisessa aina aikuisilla.
– Lapsen on usein hankala tulkita liikennetilanteita oikein, koska heiltä puuttuu kokemusta liikenteessä. Pienen lapsen on lisäksi vaikea nähdä lähestyviä ajoneuvoja esteiden takaa sekä arvioida niiden käyttämiä nopeuksia ja etäisyyksiä, korostaa ylikomisario Mika Peltola.
Poliisi turvaa tänäkin vuonna lasten kouluteitä valvomalla liikennettä koulujen läheisyydessä. Valvonnassa kiinnitetään huomiota juuri suojatiekäyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen ja ajonopeuksiin koulujen läheisyydessä sekä lisäksi turvavöiden käyttöön. Aikuisia jalankulkijoita kehotetaan noudattamaan suojatiesäännöksiä ja siten toimimaan esimerkkinä lapsille ja nuorille.
Lounais-Suomessa ensimmäiset koulut aloittivat jo tällä viikolla, Paimiossa ja Sauvossa siis maanantaina ja viimeisetkin koulut käynnistyvät keskiviikkona 15.8.