Ennätystenkirjaan pyrkivä brassijoukkue pelaa keskiviikkona Paimiossa – PaiHan riveissä paikallisia vaikuttajia ja vanhempia pelureita

0
Paimion Hakan brasilialaistaustainen valmennuspäällikkö Rodrigo Martins Vaz on tärkeä linkki brassijoukkueen tulolle Paimioon. Kuva: Jan Sundman.

Paimion Hakan vieraaksi saapuu keskiviikkona Brasiliasta veteraanijalkapalloilijoista koostuva joukkue. Manezinhos of the Island -joukkue kiertää ympäri maapalloa pelaamassa ystävyysotteluita.

Brasilialaisten tavoitteena on pelata mahdollisimman monessa eri maassa ja kirjauttaa tästä Guinnessin maailmanennätys nimiinsä.

Brasilialaisjoukkue koostuu 50–75-vuotiaista veteraanijalkapalloilijoista. Monella on takana ammattilaispeliura ja osa toimii edelleen vaikuttajina jalkapalloseuroissa sekä ammatilaispelaajien managereina.

Brassijoukkue on vahvistanut rivejään myös suomalaisilla vahvistuksilla. Paimion Hakan mukaan peliin odotetaan esimerkiksi kaksinkertaista suomenmestari Piracaiaa.

Paimion Hakan joukkueessa on paikallisia vaikuttajia, vanhempia pelureita, jotka ovat seuran toiminnassa aktiivisesti mukana, seuran nykyisiä valmentajia sekä muutama pelaaja miesten edustusjoukkueesta.

Paimion Hakan Facebook-päivituksen perusteella Hakan maalilla aloittaa Olli Saaristo, topparina on Juha Toivola ja kärkimiehenä Esa Tanninen.

– Toki monen Haka-tähdenkin ottelusta on kulunut jo vuosikymmen ellei parikin. Uskomme kuitenkin, että minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa, kertoi Tomi Taipale Hakan hallituksesta.

 

BRASSIRYHMÄ on pelannut jo 43 eri maassa 73 ottelua. Eurooppalaisista suurseuroista he ovat kohdanneet Olympiacosin Kreikassa, Benfican ja Sportingin Portugalissa sekä Barcelonan Espanjassa. Lisäksi joukkue on pelannut Yhdysvalloissa entisistä ammattilaisjalkapalloilijoista koostuvia joukkueita vastaan San Fransiscossa, Los Angelesissa sekä Las Vegasissa.

Elokuussa brasilialaiset kiertävä Pohjoismaissa ja Paimion lisäksi ohjelmassa ovat Göteborg, Tukholma, Oslo, Bergen, Tallinna sekä Helsinki.

Pohjolassa pelattujen otteluiden jälkeen joukkue aloittaa maailmanennätyksen kirjaamisen tarvittavan hakuprosessin.

 

Ottelu alkaa keskiviikkona 5.9 klo 17.30 Paimion Urheilupuistossa.