Kurkistus suomalaiseen kouluun

0
Espanjalaiset oppilaat pitivät paimiolaisille esitelmän kotikaupungistaan. Ritva Alasmäki ja Maria Artemia Madarnás Vázquez auttoivat Lucíaa tietokoneen kanssa.

Ryhmä espanjalaisia lukiolaisia ja heidän opettajiaan on viettänyt kuluneen viikon Paimiossa. Paimion parantola ja kaupungin hiljaisuus ovat ihastuttaneet vieraita. Lukiosta sen sijaan on löytynyt kaikenlaista kummallista – kuten esimerkiksi kännyköitä.

– Jos meillä joku käyttää tunnilla puhelinta, opettaja ottaa sen pois, Iván, yksi vieraista,  kummastelee.
Muitakin omituisuuksia suomalaisesta koulujärjestelmästä on löytynyt: oppilaat tuntuvat kunnioittavan opettajia Suomessa huomattavasti enemmän kuin Espanjassa, Suomessa opettajat kohtelevat oppilaita niin kuin aikuisia, oppitunneilla on hiljaista, valinnaisia aineita on paljon ja jokaisen tunnin jälkeen pidetään kymmenen minuutin tauko.
– Espanjassa oppitunteja pidetään kolme peräkkäin, ja sen jälkeen on 30 minuutin tauko. Eihän kukaan jaksa keskittyä niin pitkään yhteen putkeen, miettii matematiikan opettaja Patricia Mariá Barrientos Fernández.
Espanjan ja Suomen koulujärjestelmien erot ovat olleet vahvasti esillä kuluvan viikon, kun Patricia ja englannin opettaja Maria Artemia Madarnás Vázquez sekä kahdeksan Rio Cabe -koulun opiskelijaa ovat olleet tutustumassa Suomeen, Paimioon ja Paimion lukioon. Ryhmä saapui Paimioon viime viikon perjantaina ja lähtee takaisin Espanjaan tänään perjantaina.

Lue lisää 14.9.2018 lehdestä