Muistiviikko muistuttaa pienistä teoista, ja liikunnan merkityksestä

0

Liikunnan avulla voidaan ehkäistä monia kansansairauksia ja hidastaa niiden etenemistä. Muistisairaus on etenevä neurologinen sairaus ja yksi suomalaisista kansansairauksista. Tilastojen mukaan Varsinais-Suomessa vuonna 2018 muistisairauksia sairastavia henkilöitä on noin 17 000.
Myös Varsinais-Suomen Muistiaktiivit korostavat, että liikunnasta on monia hyötyjä: kunto kasvaa, pysyy terveempänä ja vetreämpänä, paino pysyy kurissa ja särkylääkkeitäkin kuluu vähemmän. Liikunnasta saa myös iloisen mielen ja hyvän olon sekä uni ja verenkierto paranevat. Liikkuessa tapaa muita, kauniissa maisemassa liikkuminen tuo iloa silmille. Liikunta antaa ”lukujärjestyksen” päivään ja auttaa jaksamaan.
Onkin tärkeää ylläpitää muistisairaan ja hänen omaisensa mahdollisuutta liikkumiseen. Muistiaktiivit toivovat, että Varsinais-Suomen kunnissa ja muilla liikuntaa tarjoavilla tahoilla kiinnitetään huomiota muistisairaan mahdollisuuteen osallistua liikunnan harrastamiseen.

Tulevana tiistaina 18.9. Varsinais-Suomen Muistiyhdistys sekä Varsinais-Suomen Muistiluotsi pitävät Paimiossa Pop up-kahvilaa K-Supermarket Paimion aulassa klo 9-12. Paikalla aluejohtaja Minna Rosendahl ja aluesuunnittelija Outi Korpelainen. Kahvilassa keskustellaan aivoterveydestä ja kerätään ideoita muistiystävällisistä teoista.