Paimion kirjastosta suunnitellaan omatoimikirjastoa

0

Paimion kirjaston toimintaa aiotaan laajentaa omatoimikirjastoksi. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee asiaan tulevan torstain kokouksessaan.
Omatoimikirjaston käyttöönotto edellyttää rahan varaamista ensi vuoden talousarvioon, sillä kirjastoon tarvitaan sekä uutta tekniikkaa että muutostöitä. Lisäksi omatoimikirjaston ylläpitokustannuksiin tarvitaan rahaa vuosittain.
Omatoimikirjastolla tarkoitetaan kirjastoa, jossa voi asioida itsenäisesti ilman henkilökuntaa. Henkilökunta on paikalla varsinaisina aukioloaikoina, ja omatoimikirjaston on lisäpalvelu, jonka ansiosta aukioloaikoja voidaan laajentaa.
Paimion kirjasto saa jatkuvasti asiakaspalautetta suppeiksi koetuista aukioloajoista sekä viiden viikon mittaisesta kesäsulusta. Aukioloaikoihin vaikuttaa merkittävästi kirjastolle resursoitujen henkilötyövuosien vähäinen määrä.