Parantolan myynnissä jatkoaika – Paimion Parantola- säätiö kerää nyt varoja

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiistai-iltapäivänä julkistama mediatiedote antoi vahvistuksen Kunnallislehden uutisoinnille (18.9.) Paimion parantolan myynnin jatkoajasta. Samalla tiedotettiin, että sairaanhoitopiiri on tähän mennessä käsitellyt neljää Paimion parantolasta saamaansa ostotarjousta.
Saatujen tarjousten lukumäärää ei ole aikaisemmin annettu julki. Lukumäärän lisäksi sairaanhoitopiirin tiistai-iltapäivän mediatiedotteessa kerrottiin, että mukaan tarjouskilpailuun on lähtenyt ”varteenotettavia tahoja”, joilla on yhteyksiä ”moniin merkittäviin kansallisiin toimijoihin”.
Paimion parantolasta ostotarjouksen jättäneitä tahoja ei ole esitelty julkisuudessa, mutta yksi tarjoaja on oma-aloitteisesti kertonut mukanaolostaan tarjouskilpailussa. Kyseessä on viiden tunnetun suomalaisen arkkitehdin rypäs. He ovat jättäneet ostotarjouksen sekä yksityishenkilöinä että perusteilla olevan Paimion parantola -säätiön nimissä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh kertoi keskiviikkona Kunnallislehdelle, että säätiön tavoitteena on kerätä noin viiden miljoonan euron suuruinen hankinta- ja puskurirahasto mahdollista parantolakauppaa varten.
Alkupääomaa on tarkoitus kerätä muun muassa yhteisö- ja kansalaislahjoituksin. Lisäksi rahoitusta toivotaan sekä valtiolta että varsinaissuomalaisilta kunnilta.
– Saamme lisäaikaa säätiöhankkeen ja varainkeräyksen eteenpäin viemiselle. Käytännön tasolla työn alla on muun muassa rekisteröinti- ja lupa-asioita.
Säätiöhankkeen rinnalla on aktiivisten arkkitehtien aloitteesta syntynyt vetoomus modernin arkkitehtuurin merkkiteoksen, Paimion parantolan säilyttämisen puolesta. Vetoomus – jonka kuka tahansa voi allekirjoittaa – tullaan luovuttamaan Eurooppa, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholle.
Vetoomuksen Paimion parantolan säilyttämisen puolesta voi allekirjoittaa osoitteessa: www.alvaraalto.fi/paimio-vetoomus

Paimion sairaalan myyntiin liittyen on lähtenyt liikkeelle huhu, että sairaalakiinteistöstä huomattavan osan vuokrannut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö olisi muuttamassa pois parantolakiinteistöstä. Kuntoutussäätiön johtaja Katariina Pärnä ei vahvista asiaa, mutta toteaa kuitenkin, että sellainenkin varasuunnitelma eli ”plan B” on olemassa.

Lue lisää 21.9.2018 lehdestä