Porin prikaati paikallispuolustusharjoitus Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa on päättynyt perjantaina. Koko viikon jatkunut harjoitus näkyi eri puolilla maakuntaa.

Harjoitustoimintaa oli muun muassa Turussa Virastotalolla ja Turun yliopistolla, Naantalin sataman alueella ja Rymättylä-Merimasku alueella sekä Kaarinassa. Esimerkiksi Piikkiön liikuntahallilla oli näyttävä harjoitus.

Piikkiössä ja Kaarinassa harjoittelivat maakuntakomppania ja varusmieskomppania suojaus- ja etsintätehtäviä, muun muassa henkilöiden etsintää ja kiinniottoa. Tilanteissa käytetiin apuna myös koiria.

Lisäksi joukkoja liikkui myös Raision alueella ja Turun lentokentän alueilla.

Harjoitukseen osallistui noin 1 300 varusmiestä, reserviläistä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa sekä runsaasti eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien henkilöstöä.

Piikkiön liikuntahallin suojausta harjoituksessa.
Liikuntahallin piha.

Ajoneuvot Piikkiön liikuntahallin pihalla harjoituksena aikana.

Piikkiön liikuntahallin vartiointia.

 

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko oikealla.

 

Leopardi 2A4.

 

 

Harjoituksen johtajana toimii eversti Asko Valta apulaisenaan everstiluutnantti Joni Lindeman.

Harjoituksen aiheena oli muun muassa yhteisen tilannekuvan muodostaminen ja jakaminen, viranomaisviestintä sekä kansainvälisen avun vastaanottoon liittyvät tehtävät.

 

Harjoitukseen osallistui Puolustusvoimien lisäksi Länsi-Suomen merivartiosto, Turun tulli, Lounais-Suomen poliisilaitos, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Turun kaupunki ja sen omistamia liikelaitoksia.

Syystammi18 -harjoitus oli yksi maavoimien kuudestatällä viikolla eri puolella Suomea järjestettävistä paikallispuolustuksen harjoituksista.

 

Kuvalähde: Puolustusvoimat.