Sauvon koulun arkkitehti valittu ja työryhmä haki evästyksiä lähellä rempatuista kouluista

0
Opettaja Elli Laineen luokka historiantunnilla maanantaina Sauvon koulukeskuksessa.

Sauvon koulukeskuksen rakentamisen toivotaan käynnistyvän kuluvan lukuvuoden päättymisen aikoihin toukokuussa ja tavoiteaikataulu on, että syksyksi 2020 koulu saadaan kuntoon. Kunnanjohtaja Seppo Allénin mukaan arkkitehtisuunnittelu on käynnistynyt.
Koulun suunnittelu- ja rakennustoimikunta vieraili äskettäin tutustumassa Turussa ja Liedossa kahteen uuteen kouluympäristöön, toinen oli uudiskohde ja toinen peruskorjattu. Allénin mukaan molemmat kohteet olivat kiinnostavia.
– Sellaisia huomioita oli, että esimerkiksi akustiset ominaisuudet ovat todella tärkeitä, samaten valon kulkeutuminen. Lastentalon puolelta tuttua oli tilojen muunneltavuus erilaisissa tilanteissa ja ryhmäkoon huomioinen, listaa hän omia havaintojaan.
Sauvon kunnanhallitus valitsi elokuun puolessa välissä koulurakentamisen suunnittelijaksi Arkkitehtitoimisto Vahtera Arkkitehdit. Rakennuttamis- ja valvontapalveluista vastaa rakennuttajatoimisto HTJ Oy. Molempien edustajat kuulivat viime kokouksessa suunnittelu- ja rakennustoimikunnan jäseniä vierailujen kokemuksista ja havainnoista.
– Keskustelimme aikataulusta, ja suunnittelun etenemisestä sekä tilojen käyttäjien kuulemisesta suunnitteluvaiheessa. Suunnittelu käynnistyy nyt luonnostelun pohjalta ja akuutein asia tänä syksynä tietenkin on vanhan osan purku.
Kouluhankkeen hinta riippuu tietenkin täsmentyvistä suunnitelmista, ja hankkeen vaikutuksia kunnan talouteen on katsottava muun muassa purettavien rakennusten alaskirjaukset huomioiden. Seppo Allénin karkea arvio kouluhankkeen hintahaitarista on 3-4 miljoonaa euroa.
Vaikka kouluhanke on iso ja kallis, Sauvon ensi vuoden budjettia valmistellaan nykyisen veroprosentin mukaisella tuloveropohjalla.

Lue lisää 18.9.2018 lehdestä