ASV on mukana kansainvälisellä menestyjälistalla, mukana 20 suomalaisyritystä

0

Ansion Sementtivalimo on noussut kansainvälisessä listauksessa suomalaisten dynaamisten kasvuyritysten listalle. Lontoon pörssin listaukseen on kirjattu tuhat inspiroivaa pientä ja keskisuurta yritystä, joiden uskotaan luovan keksintöjä, työpaikkoja ja talouskasvua. Suomesta tälle listalle pääsi parikymmentä yritystä. Listauksesta kertoi taannoin Kauppalehti.
– Yhtä yllätys se meillekin oli, mutta ilmeisesti taustalla ovat nämä tietyt tunnusluvut, kommentoi toimitusjohtaja Ari-Pekka Ansio listalle pääsyä.
Yrityksen liikevaihto on yli 20 miljoonaa ja tällä hetkellä palkkalistoilla on noin 130 työntekijää. Viimeiset kolme vuotta yrityksen vuotuinen kasvuprosentti on ollut 15. Perheomisteinen sementtivalimo valmistaa ontelolaattoja ja betonielementtejä talonrakennukseen ja julkisivuihin.
Paimiossa rakennetaan parhaillaan uttaa tuotantorakennusta, joka tuplaa tuotannon.
Hyvin siis menee?
– Ei voi moittia, kohtalaisesti ainakin.
– Tälle vuodelle ei tule suurta kasvua, sillä kaikki kapasiteetti on ollut käytössä. Tällaisessa korkeasuhdanteessa haasteita aiheuttaa ammattitaitoisen työvoiman saatavuus, ja kustannusten nousu ja raaka-aineiden saatavuus, Ansio kommentoi.
Uudessa betonielementtitehtaassa 110-tien varressa tuotannon pitäisi käynnistyä keväällä.