Ilmojen kylmetessä paimiolaisnuoret pakkautuvat Ylä-Vistalle – Parkkitoiminta kaipaa koko ajan vapaaehtoisia aikuisia

0
Mopoautoilijoihin kohdistuu aika paljon kiusaamista liikenteessä, kertovat mautolla kulkevat Helmi ja Ronja.

Perjantaisin iltakahdeksalta Wanhalle kokoontuva Parkkiryhmä valmistautuu tapaamaan Paimion nuoria Vistan raitilla. Tänä perjantaina vetovastuussa on Paimion kaupungin etsivä nuorisotyönohjaaja Kristiina Mäntymaa. Hän ojentaa ohjeita ja toimintatapoja, joista selviää toiminnan tarkoitus: Parkki on Paimion seurakunnan ja kaupungin nuorisopalveluiden ensisijaisesti alle 18-vuotiaisiin kohdistuvaa auttamistyötä, jonka tarkoitus on havainnoida nuorten toimintaa ja käyttäytymistä ja ilmoittaa mahdollisista ongelmista eteenpäin.
Parkin vetovastuu kuuluu aina jollekin viranomaistaholle, joko kaupungin tai seurakunnan työntekijälle. Vapaaehtoisista on koko ajan pula.
– Koska vapaaehtoisia saamme mukaan valitettavan vähän, ryhmiä ei juuri saada koottua yhtä enempää. Yhdessä ryhmässä on oltava ainakin kaksi henkilöä, yksin ei kierretä koskaan, Mäntymaa kertoo.
– Vapaaehtoisina on ollut mukana esimerkiksi Paimion kaupunginvaltuutettuja ja seurakunnasta kirkkovaltuutettuja. Parasta olisi jos myös nuorten vanhempia saataisiin mukaan. Parkkitoiminta illan aikana kestää vain muutaman tunnin, mutta lyhyempikin apu otettaisiin ilolla vastaan, Mäntymaa jatkaa.

Lue lisää 16.10.2018 lehdestä