Kaarinassa ei pelata napeilla, vaan kymmenillä miljoonilla

0
Kaupunginjohtaja Harri Virta (oik.) ja kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki eivät olleet murhemielin, vaan rohkenivat kaupunginjohtajan talousarvio-infon päätteeksi jopa hieman vitsailla.

Kaarinan kaupungin talousarvioesitys vuodelle 2019 on valmistumassa. Kaupunginhallitus puntaroi ja viilaa kaupunginjohtaja Harri Virran esitystä ensi viikon alkupäivinä ja antaa tiistai-iltana oman esityksensä kaupunginvaltuustolle. Lopullisen sinetin talousarvio saanee 12. marraskuuta, jolloin Kaarinan valtuusto kokoontuu budjetti-istuntoonsa.
Kaupunginjohtaja Virran budjettiesitys ei ole säästeliäs eikä edes kovin maltillinen. Joku saattaisi jopa sanoa, että se on huimapäinen. Velkaa otetaan Porvoon mitalla, ja miljoonia maksavien investointien lista on pitkä kuin syntinen yö.
Hallintokunnat ovat kaupunginjohtajan kanssa samoilla linjoilla. Vanhojen ylijäämien asteittainen syöminen on Kaarinassa luottamushenkilöiden linjaus ja Kaarinan koulut laitetaan kuntoon isolla rahalla ja suhteellisen lyhyessä ajassa.
– Sen verran hyvä tausta meillä on, että esimerkiksi vuoden 2019 veroprosenttiin ei ole virkamiestasolla puututtu. Tässä talousarvioesityksessä lähdetään siitä, että Kaarinan palvelut pidetään hyvinä ja kattavina.

Lue lisää 19.10.2018 lehdestä