Video: Uusi kaupan kilpailutilanne on tervetullut Paimioon

0

Lidl avasi Suomen 177. myymälänsä torstaina Paimiossa. Ovet aukesivat jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa ja oven ulkopuolella kärkkyneet koululaiset ehtivät ostosten jälkeen oppitunneille. Suurta ruuhkaa myymälän ensimmäinen aamu ei tuottanut.

Lidlin avautumista on odotettu pitkään Paimiossa ja asian ympärillä käyty keskustelu on ollut poikkeuksellisen suurta. Uutta päivittäistavarakaupan kilpailutilannetta kommentoivat videolla Lidlin aluepäällikkö Heidi Vaartio ja Paimion K-Supermarketin kauppias Hannu Viitanen.

 

Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki muistutti avajaispuheessaan, että kaupat tekevät tänä vuonna lähes 10 miljoonan euron investoinnit Paimioon. Se on Paimion mittaluokassa iso summa.

 

Paimion myymälä on Lidlin 16. myymälä Varsinais-Suomessa. Myymälässä on 1 000 neliötä myyntipinta-alaa.

Paimion Lidl työllistää 15 henkilöä, joista puolet on Paimioon rekrytoituja uusia työntekijöitä ja puolet siirtyy uuteen myymälään lähiseudun muista myymälöistä. Noin puolet henkilökunnasta on paimiolaisia, sanoo Heidi Vaartio. Myymäläpäällikkönä toimii Mervi Kaleva.

Ensimmäiset Lidl-myymälät Suomessa avattiin 29.8.2002.