Marjaniemen kohtalo mietityttää yhä laajemmin – kupeeseen mökkejä tai taloja?

0
Marjaniemen saunarakennus kaipaisi kiihkeästi remonttia.

Sauvolaisten ja paimiolaisten yhteiskäytössä olevan Marjaniemen virkistysalueen kaavaluonnos on valmistumassa ja tulossa Sauvon kunnanhallituksen käsittelyyn. Alueesta on laadittu pohjakartta, ja sen perusteella luonnosta laatii konsulttiyritys.
Alueelle alettiin laatia kaavaa, jossa alueen maankäyttö tarkastellaan uudestaan, ”Marjaniemen alueen toimintojen kehittämiseksi”. Keväällä Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Simelius kertoi Kunnallislehdelle, että alueelle kaavoitetaan kaksi omarantaista pientalotonttia. Rantaosayleiskaavan kantatilatarkastelussa Marjaniemen tilan mitoitus on neljä loma-asuntoa. Kunnanjohtaja Seppo Allénin mukaan kaavaluonnokseen tulee ”pari kolme” tonttia.
Sitäkään ei vielä tiedetä, tuleeko Marjaniemeen kesämökkejä vai omakotitaloja, ja mihin kohtaan ne sijoittuvat. Tällä hetkellä kaikki mahdollisuudet ovat Allénin mukaan auki.
Marjaniemi kiinnostaa myös paimiolaisia, sillä Sauvon kunta vuokrasi alueen Paimiolle 1970-luvun alussa 50:n vuoden vuokrasopimuksella, jonka perusteella virkistys- ja leirialuetta ovat käyttäneet paimiolaiset ja sauvolaiset yhdessä. Vuokrasopimus päättyy helmikuussa 2020, eli jo seuraavan kesäkauden jälkeen.
Paimio tarvitsee sopimukseen jatkoa voidakseen kunnostaa Marjaniemen rapistuneen saunan. Kaupunki ei voi hakea ELY:ltä rahoitusta saunahankkeeseen, jollei sillä ole riittävän pitkää vuokrasopimusta. Marjaniemen huonokuntoinen sauna siis jatkaa rapistumistaan niin kauan kuin sopimusasia on auki, ja vielä sen jälkeenkin kunnes rahoitus on varma.
Sekä paimiolaiset että sauvolaiset ovat toivoneet ja vaatineet Marjaniemen säilyttämistä nykyisessä käytössä. Allénin mukaan ajatuksena kaavoittamisessa on, että myös alueen nykyinen yleinen virkistyskäyttö jatkuu.

Lue lisää 2.10.2018 lehdestä