Hoivakodin muutto käynnistymässä, lupa kunnossa. Mutta mikä Viljaskan muutossa mahtoi kiikastaa?

0

– Meillä on täysi valmius muuttaa uuteen yksikköön. Viranomainen on luvannut meille viime viikon alussa käsitellä asian viivytyksettä. Myös kaupungin johdossa odotetaan herkeämättä tietoa muuton ajankohdasta, sanoo Esperin aluejohtaja Kimmo Karvonen kommentoidessaan Esperin hoivakodin, eli Jokilaakson muuton viivästymistä Viljaskan tiloihin.
Muuttolupa saatiin torstaina iltapäivällä, joten muutto on nyt käynnistymässä.
Karvonen myöntää, että viivästys yllätti heidät täydellisesti ja kokee, että lupa-asian käsittelyyn oli Valviralla ollut ihan riittävästi aikaa. Muuton viivästys harmitti selkeästi.
Muuton viivästymisen syistä on ollut Paimiossa liikkeellä erilaisia huhuja. Karvosen mukaan Esperi on kuitenkin saanut ajallaan puoltavat lausunnot kaikilta tarvittavilta tahoilta: aluehallintovirastosta, kaupungilta eli sosiaali- ja terveysjohtajan tarkastuskäynnistä, palo- ja pelastusviranomaiselta ja terveystarkastajalta.
Ylitarkastaja Mari Saramaa Valvirasta kommentoi, että Valviran vinkkelistä asia on edennyt normaalin lupaprosessin mukaisesti. Hän kiistää, että käsittelyyn liittyisi jotakin ongelmallista.
– Tehtävämme lupaviranomaisena on tarkastella asia normaalin prosessin mukaisesti mm. asiakasturvallisuuden ja toiminnan laadun kannalta, ja niin tämä on edennyt. Viime viikolla saimme viimeisimmät selvitykset. Aina kannattaa varata aikaa viranomaisen lupakäsittelyyn.

( Juttua muokattu 5.10. klo 8.45, sen pohjalta että lupa saatiin torstaina iltapäivällä)

Lue lisää 5.10.2018 lehdestä