Miksei piiri pieni pyöri Paimiossa – kiertoliittymiä kaivataan moneen paikkaan

0
Sauvontien ja 110-tien ongelmiin tuli helpotusta, kun risteykseen asennettiin stop-merkki.

Paimiossa ja Sauvossa on jo pitkään puhuttanut kiertoliittymien eli tuttavallisemmin liikenneympyröiden puute. Kiertoliittymiä on toivottu erityisesti Kravinkujan ja Paimiontien, Alvar Aallon tien ja Kaaritien sekä Sauvontien ja 110-tien risteyksiin.
– Kai se on pelkästään rahakysymys. Kiertoliittymän rakentamisen kohdalla voidaan pitää nyrkkisääntönä, että sen hinnaksi tulee noin puoli miljoonaa, Paimion tekninen johtaja Markku Kylen sanoo.
Kylen kertoo, että investointiesityksessä on nyt esitetty viiden vuoden suunnitelmakaudelle pariakin kiertoliittymää, juuri Paimiontielle niin sanottuun Lidlin risteykseen sekä Kaaritien ja Alvar Aallon tien risteykseen.

Lähempänä keskustaa olevat risteykset eivät näyttäydy tilastoissa yhtä vaarallisina, ja niissä vauhditkin ovat tietysti hiljaisempia. Vaikka esimerkiksi Paimiontien risteyksestä lähtee Ely-keskuksen vastuulla olevia teitä kolmeen suuntaan, vaatisi kiertoliittymän rakentaminen käytännössä kaupungilta aloitetta ja myös liittymän kustantamista – Ely-keskuksen tienpidossakaan ei nimittäin ole rahaa tällaisiin hankkeisiin.
– Määrärahat ovat niin alhaisella tasolla, että emme pysty kunnolla pitämään tieverkkoa riittävässä kunnossa, saatikka tekemään tällaisia turvallisuusinvestointeja, sanoo toiminnanohjauspäällikkö Pekka Puurunen Ely-keskuksesta.

Lue lisää 16.10. 2018 lehdestä