Ohikulkutien nelikaistaistaminen alkaa ensi keväänä, työt alkuun Kirismäessä

0

Turun kehätien eli Kantatien 40:n perusparantaminen alkaa ensi keväänä. Ensin nelikaistaistetaan Piikkiön Kirismäen liittymän ja tulevan Pukkilan eritasoliittymän välinen parin kilometrin mittainen osuus.
– Työt aloitetaan todennäköisesti maaliskuussa. Työmaan vahvuus tulee olemaan 30–50 henkilötyövuotta, kertoo projektipäällikkö Juha Sillanpää Liikennevirastosta.
Kehätiehankkeen rahoitus on yhä osittain auki, mutta jos se järjestyy saattaa kantatie 40:n nelikaistaistaminen välillä Kausela–Kirismäki olla valmis jo vuoden 2022 loppuun mennessä.
Valtioneuvosto myönsi Turun kehätien perusparantamiseen ja nelikaistaistamiseen 30 miljoonan euron rahoituksen vuoden 2016 kesäkuussa. Muuta rahoitusta ei ole toistaiseksi herunut. Myönnetyllä rahoituksella voidaan toteuttaa hankkeesta korkeintaan puolet.

Parantamistoimenpiteiden edetessä tullaan tieosuudelta katkaisemaan pysyvästi joitakin liittymiä, muun muassa Suopohjantien liittymä Kaarinan ja Liedon rajan pinnassa.
Ohikulkutienäkin tunnetun Turun kehätien hankekokonaisuuteen kuuluvat myös Avantin alueen liikennejärjestelyt. Tuulissuolta Avantin teollisuusalueelle menevää tietä jatketaan teollisuusalueen läpi Länsi-Avantiin ja sieltä edelleen kymppitielle nykyisen Tammitien paikkeille.

Lue lisää 19.10.2018 lehdestä