Paikallisjunakokeilu on lähempänä kuin ehkä koskaan

0

Aina väillä joku huokaisee, että ”voi kun Paimiosta pääsisi junalla Turkuun tai Saloon”. Siitä kun junat ovat viimeksi pysähtyneet matkustajia varten on kuitenkin aikaa jo kymmeniä vuosia. Nyt mahdollisuus paikallisjunakyytiin aukeaa, mikäli seutukunta pääsee mukaan Liikenneministeriön vuosille 2020- 2022 ajoittamaan paikallisjunaliikenteen kokeiluun.
– Kokeilumahdollisuus aukeni kaiken kaikkiaan vähän yllättäen, myönsi Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen kertoessaan paikallisjunaliikenteen pilottihankkeesta paimiolaisille valtuutetuille.
Liikenne- ja viestintäministeriö hakee siis valtakunnallisesti paikallisjunaliikenteeseen pilottihankkeita, ja Varsinais-Suomen liitto esittää yhdessä radanvarsikuntien – siis myös Paimion – kanssa Varsinais-Suomen rataliikenteestä pilottihanketta, jossa olisi kolme suuntaa: Uusikaupunki, Loimaa ja Salo.
On siis oikeasti mahdollista, että paikallisjuna voisi ottaa matkustajia kyytiin jo reilun vuoden kuluttua. Tätä ennen on tehtävä selvityksiä ja pohdittava ihan konkreettisesti miten paikallisjuna kulkisi nykyisellä rataverkolla, ja mistä sen kyytiin pääsisi. Sitten pitää saada kasaan hyvä hakemus, ja saada ministeriö valitsemaan juuri Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenne yhdeksi pilottikohteeksi.
Janne Virtanen näkee, että tietenkin junat pysähtyvät Paimiossa, jos pilottiliikenne käynnistyy.
– Nykyiselle rataverkolle mahtuu tietyin välein liikennettä. Sitä hakemukseen selvitetään, että mitä mahtuu ja miten, jos tunnin välein menee juna Helsinkiin.
– Jos Paimiolta jotain edellytetään, niin kyllä me laitureita saamme aikaan, vastasi valtuuston puheenjohtaja Reijo Hallisto kiittäessään Virtasta esittelystä.

Lue lisää 26.10.2018 lehdestä