Paimio sai AVIlta pyyhkeitä varhaiskasvatuksen neuvonnasta

0

Koulutuslautakunta on huomioinut Lounais-Suomen aluehallintoviraston kesäkuisen päätösehdotuksen. AVI ohjeisti Paimion kaupunkia muuttamaan käytäntöjään vuorohoidon järjestämiseen liittyvässä huoltajien ohjauksessa. Huomioita tuli kiinnittää etenkin siihen, miten ja missä aikataulussa vuorohoitoa päiväkotiin haetaan.
AVI linjaa, että kunnan on huolehdittava siitä, että lasten päivähoitoa on saatavissa kunnan järjestämänä siinä laajuudessa, mitä tarve edellyttää. Vuorohoito on saatettava vireille lapsen huoltajien vapaamuotoisella hakemuksella, jossa perustellaan hoidon tarve.
Aiemmin Paimiossa ei tehty vuorohoidon oikeudesta viranhaltijapäätöksiä, vaan sen tarve kirjattiin hoitosopimukseen ja ilmoitettiin useimmiten suullisesti.