Paimion kuntapolitiikassa kärhämöidään kaupunginhallituksen puheenjohtajan autokaupoista

1

Paimiossa on syntynyt poliittinen kärhämä kaupunginhallituksen puheenjohtajan Timo Ilolan (kok) autokaupoista. Ilolan omistukseen päätyi kesällä kaupungin omistaman Paimion Lämpökeskus Oy:n toimitusjohtajan käytössä aiemmin ollut työsuhdeauto.
Auto hinnoiteltiin parissa eri autoliikkeessä, jonka jälkeen Lämpöyhtiö myi sen autokauppaa harjoittavalle yhtiölle, joka puolestaan myi auton lähes samantien Timo Ilolalle. Välissä toimineen yhtiön taustalla vaikuttaa toinen paimiolainen kokoomuksen valtuutettu, Timo Mäkelä.
Ilolan epäillään siis käyttäneen autokauppojen yhteydessä väärin luottamusasemaansa ja vaikuttaneen paitsi mahdollisesti auton vaihtamisaikatauluun myös hankkineen auton käytännössä edullisemmin kuin jos auto olisi päätynyt myyntiin niin sanotusti vieraaseen autoliikkeeseen.
Autokauppakuvio onkin noussut keskusteluun lähinnä moraaliselta kannalta. Ilola toimi kaupungin omistaman Paimion Lämpökeskus Oy:n hallituksen puheenjohtajana viiden vuoden ajan aina kuluvan vuoden yhtiökokoukseen 24. huhtikuuta asti.
Tiettävästi autokauppojen vaiheita on setvitty paitsi Lämpökeskusyhtiön hallinnossa, myös kaupungin poliittisten ryhmien kesken. Rikosepäilyä tapahtuneeseen ei Kunnallislehden tietojen mukaan liity.
Ilmassa leijuva poliittinen kysymys on, nauttiiko Ilola kaupunginhallituksen puheenjohtajana edelleen luottamusta paitsi omassa myös muissa kaupungin poliittisissa ryhmissä, ja uhkaako autokauppakuvio hänen asemaansa kaupunginhallituksen puheenjohtajana.
Timo Ilola kiistää väitteet autokaupan järjestelystä luottamusasemaa hyväksikäyttäen.
Hänen kantansa on, että asiassa kaikki meni laillisesti ja asianmukaisesti.
Ilola korostaa, että hän ei ole vaikuttanut Lämpökeskuksen toimitusjohtajan autoetupäätökseen eikä kyseisen auton vaihtoaikatauluun.
– Auto hinnoiteltiin käsitykseni mukaan useammassa paikassa, ja sen ostanut yritys maksoi siitä kovimman hinnan.
Ilola itse osti auton tältä kyseiseltä yritykseltä.

1 KOMMENTTI

  1. On teillä Paimiossa taas aiheet vähissä kun “kyttäätte” millä hinnalla on auto ostettu? Eikö jokainen myyjä saa myydä autonsa sillä hintaa kun haluaa.. Minä en ole koskaan maksanut autostani ovh:oo hintaa, mutta en ole myöskään Kunnanhallituksen puheenjohtaja. Esimerkillisesti on Timo Ilola kunnan asioita hoitanut, joten moitetta ( lue kateus) ei nyt löytynyt kuin autokaupasta!

Kommenttien lisääminen on estetty.