Pomedy Club naurattaa Poimarissa

0

Ravintola Poimariin puuhataan kovaa vauhtia Pomedy Club -nimisiä stand up treeniklubi-iltoja, jotka järjestetään 9. marraskuuta ja 7. joulukuuta. Tapahtuman alullepanijana toimii Sanna Simonen, joka muutti pari vuotta sitten Turusta Paimioon miesystävänsä perässä.
– En missään nimessä halunnut jäädä tänne ja tarkoitus olikin asua Paimiossa vain hetki kunnes talo saadaan myytyä. Puolen vuoden kirjoilla olon jälkeen tulinkin siihen lopputulokseen, etten halua enää pois Paimiosta, hän nauraa.
Nyt Simonen haluaa kehittää omaa harrastuskenttäänsä uuteen kotikaupunkiin. Arki-iltoina Sanna vierailee mahdollisimman usein Turussa stand up -klubeilla hakemassa uusia ideoita esiintymiseen ja iltojen rakentamiseen.
Stand up -harrastus toimii myös mahtavana tasapainona omalle työlle hammashoitajana.
– Olen stand upin saralla vielä keltanokka ja pidin ensimmäisen keikkani vasta tänä vuonna. Hyödynnän stand uppia työssäni, sillä kun asioihin suhtautuu huumorilla, selviä vaikeistakin tilanteista, hän kertoo.

Sanna Simonen on jo kartoittanut tuleviin stand up -iltoihin laajan esiintyjäkaartin. Kyseessä on stand up -treeniklubi -tyyppinen ratkaisu, johon kuka tahansa stand upin harrastaja tai kokeneempikin esiintyjä voi ilmoittaa itsensä. Illoissa on jo valittuna selkeät pääesiintyjät.
– Ensimmäisen illan pääesiintyjä on Leo Viking Holmström ja toisen Pete Harju, joka on tehnyt stand uppia jo pitkään ja on varma esiintyjä. Myös muita esiintyjiä on jo lyöty lukkoon.
– Leo Viking Holmström on raikas ja erittäin lupaava stand up -maailman tuulahdus ja vetääkin avajaisillan kunniaksi 60 minuutin sooloesityksen. Jatkossa pääesiintyjän spotti tulee kuitenkin kestämään noin 30 minuuttia ja open mic esiintyjien vuorot noin 5–15 minuuttia.
Sanna itse toimii iltojen seremoniamestarina ja lämmittää lavan ennen kookimoiden saapumista.
– Omaan tehtävääni kuuluu myös nostattaa tunnelmaa, jos jonkun esitys ei ole mennyt ihan putkeen tai jos jossain esityksessä ollut kova energia, niin rauhoitan tunnelmaa seuraavaa esiintyjää varten.
Illat tulevat kestämään noin parin tunnin ajan ja ovat maksullisia.

Pomedy Club -nimitys on muokattu comedy clubin ja Poimarin yhdistävästä sanaleikistä. Poimari valikoituikin Sanna Simosen mielessä sopivaksi kohteeksi stand up -illoille.
– Tämä on riittävän iso paikka, jossa käy mukavasti väkeä. Esiintymislava on sopivan matala ja äänentoisto toimii. Pimeä ravintola luo katsojalle turvallisen tunteen, kun esiintyjä on lavalla valokeilassa. Tuolit ja pöydät tullaan asettelemaan intiimisti lähelle lavaa.
Myös Poimaria pyörittävä Annukka Laine on tyytyväinen tulevasta yhteistyöstä Simosen kanssa.
– Poimarissa on usein teemailtoja tai bändejä ja jopa stand uppia on nähty täällä silloin tällöin. Tapahtumat tuovat syksyyn asiakkaita, samoin marraskuussa starttaava pikkujoulukausi, hän kertoo.
Pomedy Club tulee mahdollisesti jatkumaan Poimarin ohjelmistossa ensi vuoden puolellakin sen suosiosta riippuen.

Lue lisää 26.10.2018 lehdestä