Rastilla kaikkien aikojen vuosi: SM-mitalitilasto kaunistui 17 mitalilla

0
Inga Dambe on Rastin historian menestyksekkäimpiä naissuunnistajia. Tuorein SM-kulta tuli juuri Halikon metsistä.

Paimion Rastin suunnistajien menestys kilpamaastoissa on tällä kaudella ollut kaikkien aikojen kovinta. Viimeisimmät kaksi tulivat viime viikonvaihteessa Halikosta. Seuran jo ennestään komeat mitalitilastot kaunistuivat 17 SM-mitalilla. Seuran SM-mitalisaldo nousi nyt peräti 191:een.

Mitaleista seitsemän oli kultaisia, näistä viisi henkilökohtaista ja kaksi viestimitalia. Komea luku nosti kuluvan vuoden seuran SM-historian menestyksekkäimmäksi. Tämän kauden mitaleista henkilökohtaisia on 14, mikä sekin on seuraennätys. Menestystä tuli miesten yleisen sarjan puolella pääsääntöisesti seuran ulkomaalaisvahvistusten avulla. Olav Lundanes oli vahvasti kultakannassa ja Frederic Tranchand saalisti pari himmeämpääkin mitalia.
Mitalitilastoista selviää myös, että tänä vuonna saavutettiin seurahistorian ensimmäiset kaksi pyöräsuunnistuksen SM-mitalia, kun Topias Arola toi ikäluokassaan H17 keskimatkan kultaa ja Matti Tahvonen puolestaan H35-sarjassa pronssia.
Viesteista kertyi siis kolme SM-mitalia, kaksi kultaista ja yksi hopeinen.
Kaikkiaan Paimion Rasti on historiansa aikana saavuttanut lähemmäs parisataa SM-mitalia, joista 71 on kultaisia, 63 hopea- ja 57 pronssimitalia. Henkilökohtaisia näistä mitaleista on 153 ja joukkuemitalisijoja 38.

Lue lisää 19.10.2018 lehdestä