Sauvon kirjaston aukiolo supistuu, kirjastonjohtaja ainoa vakituinen työntekijä

0

Sauvon kirjaston aukioloaika supistuu marraskuun alusta lähtien huomattavasti. Kirjasto pidetään auki tiistaista lauantaihin päivittäin neljä tuntia, eli yhteensä 20 tuntia viikossa. Kesällä aukiolotunteja on vielä vähemmän, 16 tuntia.
Tähän saakka kirjasto on ollut auki talvikaudella eli loka–huhtikuussa 28 tuntia viikossa, kesä–elokuussa 22 tuntia ja toukokuussa 24 tuntia viikossa.
– Asia tulee varmasti herättämään tunteita. Eivät ihmiset ymmärrä sitä, että meillä on tämmöiset tilat mutta ovi kiinni. Ymmärrän hyvin sen että ihmiset eivät ymmärrä, kommentoi kirjastonjohtaja Päivi Inkinen.
Sivistyslautakunnan tekemään päätökseen sisältyy myös se, että kirjasto pidetään suljettuna kirjastonjohtajan vuosilomien sekä kokous- ja koulutuspäivien ajan. Vuosiloma merkitsee seitsemän, kahdeksan viikon kiinnioloa. Inkinen on Sauvon kirjaston ainoa vakituinen työntekijä.
Sivistyslautakunta perustelee aukioloaikojen supistamista etenkin kirjaston niukoilla henkilöstöresursseilla. Ensi vuoden talousarvioon esitetään lisäresurssia.