Viljaskan arki sujuu jo –

0
Esperin Varsinais-Suomen aluepäällikkö Eija Jaalivaara (vas.) ja Paimion yksikönpäällikkö Päivi Kujala vasta valmistuneen Viljaskan takapihalla. Taustalla talon tyylikkäät terassit.

Viljaskaksi nimetty Paimiossa sijaitseva Esperi Care Oy:n uusi hoivakotikiinteistö on ollut käytössä tasan kaksi viikkoa. Muuttokiireet ja -muuton viivästyksen aiheuttamat ongelmat on ohitettu, ja arki sujuu jo mukavasti.
Ikäihmisille suunniteltuihin Hoivakoti Viljaskan ryhmäkoteihin muutti viereisestä Esperi Hoivakoti Jokilaaksosta yhteensä 46 asukasta. Uuden rakennuksen paikkaluku on 74, joten tilaa riittää vielä lähes 30:lle asukkaalle.
Viljaskan asukkaiden joukossa on viisi sellaista paimiolaista, joiden hoivapaikka on ollut aikaisemmin Paimion ulkopuolella.
Esperin Varsinais-Suomen aluepäällikkö Eija Jaalivaara ja Paimion yksikönpäällikkö Päivi Kujala ovat tyytyväisiä Viljaskan uusiin tiloihin, ja niin ovat kuulemma myös talon asukkaat.
– Hoitajien mukaan asukkaat ovat viihtyneet hyvin ja pitävät kovasti uusista huoneistaan, Jaalivaara kertoo.
Myös Kujala on havainnut asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyyden.
– Väki on ollut virkeää ja ilmapiiri positiivinen, hän toteaa.
– Me työntekijät olemme jonkin aikaa joutuneet totuttelemaan ja hakemaan paikkoja, mutta varsin hyvin kaikki jo sujuu.
Huomattava parannus aikaisempaan on , että asukkailla on käytössään iso ja turvallinen piha. Sen leveillä kulkuväylillä pystyy helposti liikkumaan myös rollaattorilla ja pyörätuolilla.
Yksi Hoivakoti Viljaskan uusista asukkaista on Helena Hohenthal.
– Nyt pääsen päivällä ulos aina halutessani. Liikun rollaattorin kanssa etu- ja takapihalla. Ulos meneminen on helppoa. Hoitajat ovat ystävällisiä ja avaavat aina oven nopeasti.
– Ja myös ruuat ovat hyviä – sen haluan vielä sanoa.

Äskettäisessä Ikäinstituutin Vie vanhus ulos –  kampanjassa kirjattiin kuukauden aikana kaikkaan lähes 28 000 ikäihmisten ulkoilua. Tuore tieto kertoo, että kampanjassa Suomen ylivoimaisesti aktiivisin ulkoiluttaja oli hoivayhtiö Esperi Care. Sen hoivakodeissa tehtiin kampanjan aikana yhteensä 5707 ulkoilua.