Paimiossa 14 vuotta toiminut sisustusliike Adalmiinan Helmi muuttaa Piikkiössä sijaitsevaan historialliseen Pukkilan kartanoon. 1750–1760-lukujen vaihteessa rakennettu herraskartano on restauroitu entisen omistajansa eli museoviraston toimesta. Museo kuitenkin lopetti toimintansa kartanolla vuonna 2014, jonka jälkeen se on ollut tyhjillään. Sittemmin kartanon osti Restart -niminen yritys, joka kunnostaa sekä yksityisiä käyttörakennuksia että museokohteita.
Adalmiinan Helmen yrittäjä Annarina Yöntilä on innoissaan liikkeen muutosta historialliseen ja inspiroivaan miljööseen.
– Pukkilan kartano on ollut minulle rakas paikka. Aloimme käymään täällä perheeni kanssa säännöllisesti 2000-luvun alussa. Pihassa oli tällöin 1700-luvun yrttitarha, jossa istuimme piknikillä. Paikka on vaikuttanut eniten sisustusmakuni ymmärtämiseen sekä kauneuteen ja visuaalisuuteen. Silmissäni tämä on kaunein paikka, Yöntilä kertoo.

Adalmiinan Helmen muutto kartanoon tapahtui sattuman kaupalla.
– Tulin muutama viikko sitten käymään kartanolla muissa työkuvioissa. Juttelin paikalla olleen Restartin Aapo Korhosen kanssa, joka yllättäen kysyi, mitkä huoneet haluaisin kartanosta käyttööni. Leuat loksahtivat lankkulattiaan ja kysyin häneltä, tarkoittiko hän tosissaan, että täällä voisi olla liike.
Onnesta sekaisin ollut Yöntilä kokosi itseään hetken, mutta jo tunnin kuluttua mielessä oli selvä suunnitelma siitä, mitä hän tekisi.
– Sen jälkeen se on ollut menoa. Asiat tapahtuivat todella nopeasti. Olen ollut poissa tolaltani, kun olen tuonut tavaroita sisään ovista, jotka ovat aina merkinneet minulle rakasta museota.

Adalmiinan Helmi avaa ovensa Pukkilan kartanossa marraskuun aikana. Liikkeen sisätilat ovat vielä keskeneräiset, mutta edistyvät kovaa vauhtia ja tavarat löytävät paikoilleen.
– Täällä tulee olemaan suhteellisen sama valikoima, mitä Paimion navetalla, vaikka tilat pienenevätkin melkein puolella. Kasvatan laatubrändien osuutta ja vähennän satunnaisia tuotteita. Nettikauppa jatkaa entiseen malliin toimintaansa.
Avajaisiaan sisustusliike ei pidä ainakaan vielä.
– Pääasia on, että saamme putiikkiin joulutunnelman. Asiakastilaisuudet ja avajaiset järjestetään myöhemmin.
Kaikkia kartanon tulevaisuuteen liittyviä salaisuuksia Annarina ei vielä suostu paljastamaan, mutta vihjaa vain salaperäisesti voivansa olla tyytyväinen tulevasta.

Lue lisää 6.11.2018 lehdestä