Hanhijoen eskarit toivovat kaikkien näkyvän liikenteessä

0

– Että näkyy pimeässä. Että autonkuljettaja näkee sut.
Niinpä. Paimiolaisen Hanhijoen päiväkodin 19 eskarilaista on miettinyt viime päivät sitä, miten tärkeää on näkyä pimeässä. Ryhmän aikuisten Laura Niskasen, Gun Romanin ja Mari Kosken kanssa katsottiin myös Liikenneturvan videoilta, millainen ero eri heijastimilla ja niiden määrällä voikaan pimeässä olla.
– Katsoimme siitä, miten pimeää oli, jos ei ollut lainkaan heijastinta, ja sitten jos oli pieni heijastin ja kolmantena miten hyvin näkyi heijastinliivi, kertoo Laura Niskanen.
Gun Roman oli huomannut, että Hangossa oli toteutettu heijastinpuu, eli kerätty heijastimia ja laitettu ne kenen tahansa otettavaksi. Niinpä innostuttiin toteuttamaan samaa ajatusta myös Hanhijoella. Päätettiin kerätä eskarilaisten kotoa ja läheisiltä heijastimia, ”että kaikki pysyisivät turvassa ”, kuten eskarit toivoivat.
Maanantaina heijastimia ripustettiin päiväkodin kadun varren puoleiseen aitaan. Siellä ne keikkuvat esillä muistutuksena muillekin kulkijoille ja samalla kenen tarjolla kenen tahansa otettavaksi. Heijastimen voi poimia itselleen, jos sellaista kaipaa.
Päiväkodin väki lupaa pitää heijastimet esillä itsenäisyyspäivään asti ja jos niitä jää ylimääräiseksi, ne lahjoitetaan eteenpäin neuvolan kautta.

Lue lisää 27.11.2018 lehdestä